Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Adesea, din cauza unei ventilații necorespunzătoare sau a condițiilor climatice, mucegaiul neplăcut poate apărea pe pereții caselor noastre. În afară de faptul că este inestetic, mucegaiul poate fi foarte periculos atât pentru sănătatea noastră, cât și pentru structura casei noastre.

În acest articol, vă vom explica cum să îndepărtați mucegaiul de pe pereți. Vom folosi două metode eficiente și prietenoase cu mediul, care nu necesită utilizarea de chimicale dăunătoare.

Uleiul esențial de levănțică

Pentru această metodă, veți avea nevoie de 100 ml alcool etilic denaturat și 1 picătură de ulei esențial de levănțică. Acestea sunt doi aliați valoroși împotriva mucegaiului.

Turnati amestecul intr-un pulverizator, stropiți suprafața afectată de mucegai și lăsați-l să acționeze timp de câteva minute. Apoi, periați cu o perie pentru a îndepărta mucegaiul de pe pereți. Uleiul esențial de levănțică nu doar că ajută la îndepărtarea mucegaiului, dar lasă și un miros plăcut în casă.

Apa Oxigenata

Apa oxigenata este un alt remediu eficient pentru îndepărtarea mucegaiului de pe pereți. Este un produs natural, non-toxic și accesibil financiar. Pentru a-l utiliza, urmați acești pași:

 1. Turnați apa oxigenata într-un pulverizator.
 2. Pulverizați generos suprafața afectată de mucegai.
 3. Lăsați apa oxigenata să acționeze timp de aproximativ 10-15 minute.
 4. Frecați cu o perie sau o lavetă moale pentru a îndepărta mucegaiul.
 5. Clătiți bine suprafața cu apă pentru a îndepărta reziduurile de mucegai.

Apa oxigenata nu doar că îndepărtează mucegaiul, dar și ajută la prevenirea apariției acestuia în viitor.

Combinația de apă și apa oxigenata

Pentru această metodă simplă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 700 ml de apă
 • 2 lingurițe de apa oxigenata (3%)
 • 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
 • 2 lingurițe de sare

Într-un recipient, amestecați toate ingredientele. Apoi, pulverizați soluția direct pe zona afectată de mucegai. Lăsați să acționeze timp de câteva minute și apoi ștergeți cu o cârpă curată sau o periuță de dinți.

2. Anti-mucegai natural și parfumat

Pentru această metodă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 15 picături de ulei esențial de scorțișoară
 • 10 picături de ulei esențial de Manuka
 • 200 ml de apă
 • 200 ml de oțet de mere

Într-un recipient, amestecați toate ingredientele și pulverizați soluția pe zonele în care ați îndepărtat mucegaiul. Pe lângă faptul că va dezinfecta mediul, această soluție va ajuta și la prevenirea reapariției mucegaiului.

3. Extractul de semințe de grapefruit

Pentru această metodă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 500 ml de apă
 • 2 lingurițe de extract de semințe de grapefruit
 • 2 lingurițe de ulei esențial de arbore de ceai

Uleiul de grapefruit și uleiul de arbore de ceai sunt două ingrediente puternice cu proprietăți antibacteriene și antifungice. Amestecați ingredientele și aplicați soluția pe zona afectată de mucegai. Lăsați să acționeze o perioadă mai lungă de timp pentru acțiunea antifungică, apoi ștergeți cu o cârpă curată.

Aceste metode naturale vă vor ajuta să scăpați de mucegai pentru totdeauna și nu conțin substanțe chimice periculoase. Este important să întreprindeți măsuri preventive menținând un nivel adecvat de umiditate în casă și asigurând o bună ventilare a încăperilor.

Prevenirea mucegaiului pe pereți

Pe lângă îndepărtarea mucegaiului existent, este important să luăm măsuri pentru a preveni reapariția acestuia. Iată câteva sfaturi utile:

 • Asigurați o bună ventilație în casa dvs. Deschideți geamurile sau folosiți un sistem de ventilație pentru a permite circulația aerului.
 • Reduceți nivelul de umiditate din casă. Folosiți un dezumidificator sau instalați un aparat de aer condiționat.
 • Verificați și reparați eventuale scurgeri sau infiltrări de apă.
 • Curățați periodic pereții și suprafețele umede cu o soluție diluată de oțet alb sau apă cu săpun.