Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Am discutat de mai multe ori despre excesul de umiditate din pereți și despre mucegaiul rezultat, o problemă care poate afecta locuințele noastre, în special atunci când se află în contexte umede și nu este posibil să se asigure o ventilare adecvată.


În timp, pereții de beton sfârșesc prin a absorbi umiditatea din sol, care se ridică prin ei până devine vizibilă sub formă de pete de mucegai. Dar creșterea mucegaiului pe pereți poate apărea și în apartamente, dacă acestea nu sunt adecvat ventilate.


De obicei, atunci când apare această problemă, încercăm să o rezolvăm cu produse de curățare generice, poate prin vopsirea pereților. Cu toate acestea, dacă problema nu este complet eliminată, vor trece doar câteva săptămâni înainte ca mucegaiul să revină.

  1. Eliminați umezeala cu pudră de talc

Talcul este un excelent aliat împotriva umidității și acționează asupra pereților în același mod ca și pe încălțăminte: extrage și absoarbe umiditatea.


Tot ce trebuie să faceți este să presărați puțină pudră de talc pe pereți, apoi să frecați cu o cârpă pentru a o lucra în pereți. Repetați procesul de mai multe ori pentru a-l face și mai eficient în înlăturarea tuturor urmelor de umiditate.

  1. Scapați de mucegai cu înălbitor

În acest caz, soluția este paliativă, deoarece este capabilă să elimine complet mucegaiul, dar nu și umiditatea prezentă în pereți.


Amestecați două părți egale de apă și înălbitor într-un recipient cu pulverizator. Nu uitați să utilizați mănuși de cauciuc, ochelari de protecție și o mască. Deschideți toate ferestrele atunci când aplicați această metodă.


Pulverizați soluția pe mucegai și utilizați o periuță de dinți pentru a freca energic. Este necesară puțină răbdare, mucegaiul persistent poate necesita mai multe aplicații pentru a fi înlăturat complet.

Atenție: Înălbitorul poate decolora pereții vopsiți, deci această metodă este mai potrivită pentru pereții albi.

  1. Îndepărtați mucegaiul cu peroxid de hidrogen

O altă modalitate eficientă de a scăpa de petele mici de mucegai este de a utiliza peroxid de hidrogen.


Turnați puțin peroxid de hidrogen pe o cârpă, aplicați-l pe mucegai și lăsați-l timp de 15 minute. Apoi, frecați bine pentru a îndepărta petele.
Iarăși, purtați mănuși și mască și încercați să vă asigurați că încăperea este bine ventilată.

  1. Îndepărtați mucegaiul cu apă, oțet și alcool

Cel mai eficient și natural remediu pentru a îndepărta mucegaiul de pe pereți este de a combina acești ingrediente naturale foarte eficiente.
Amestecați trei părți egale de apă, oțet și alcool izopropilic, apoi utilizați o cârpă pentru a freca bine și a încerca să îndepărtați petele de mucegai de pe pereți.

Aceste metode pot fi de ajutor în înlăturarea excesului de umiditate și a mucegaiului de pe pereți. Asigurați-vă că efectuați o inspecție periodică a pereților și că luați măsurile necesare pentru a preveni reapariția acestor probleme.