Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Dacă vrei să pregătești șnițele ca un adevărat bucătar, nu trebuie să le dai prin făină sau ou. Secretul profesionalilor este să folosești un alt ingredient surprinzător: apa.

Vom împărtăși cu tine o rețetă simplă și rapidă pentru a obține cele mai gustoase șnițele din cotlet de porc, pui sau vită, în funcție de preferințele tale. Această rețetă este pentru 10-12 porții. Urmărește indicațiile de mai jos și bucură-te de preparatul perfect!

Ingrediente necesare:

  • Cotlet de porc, pui sau vită
  • Apă
  • Ulei
  • Sare și piper
  • Făină și ou (opțional pentru înveliș)

Cum să pregătești șnițelele:

Bate carnea – Folosește un ciocan de carne sau orice alt obiect dur pentru a bate carnea și a o subția puțin. Acest proces va ajuta la frăgezirea cărnii și va face șnițelele mai suculente.

Marinează carnea – Pune carnea într-un castron cu apă și las-o să se marineze timp de cel puțin 15 minute. Acest pas va asigura că șnițelele tale vor fi extrem de suculente și moi în interior, chiar și după prăjire.

Condimentează – Presară sare și piper pe ambele părți ale cărnii, după gust. Acest pas va adăuga o aromă delicioasă șnițelelor tale.

Prăjește – Într-o tigaie încinsă, adaugă o lingură de ulei și distribuie-l uniform în tigaie. Pune câteva bucăți de carne în tigaie și prăjește-le timp de aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte, până când șnițelele se vor rumeni frumos și vor deveni crocante.

Servește și savurează – Scoate șnițelele pe un șervet de hârtie pentru a absoarbe excesul de ulei. Poți servi șnițelele ca atare sau le poți adăuga zeamă de lămâie pentru un plus de prospețime.

Acum este momentul să te bucuri de șnițelele tale delicioase, de preferat alături de niște cartofi prăjiți sau alte preparate preferate.

Dacă mai rămân șnițele, le poți consuma ziua următoare sub formă de sandwich cu cartofi prăjiți sau orice altceva îți place. Pune-le într-un recipient sau pungă ermetică și le poți păstra în frigider timp de două, trei zile.

Înainte de a le consuma, le poți reîncălzi rapid în cuptorul clasic. Nu le reîncălzi în cuptorul cu microunde pentru a evita ca șnițelele să devină moi și să-și piardă consistența crocantă.

Acum că ai descoperit secretul bucătarilor pentru șnițele perfecte, nu mai rămâne decât să te apuci de gătit și să le savurezi cu plăcere!