Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.
Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!
Toți românii au obiceiul să vopsească ouă de Paște. În ultimii ani, tot mai multă lume este interesată să găsească metode cât mai naturale pentru a le vopsi.
Una dintre aceste metode este folosirea cojilor de ceapă și a sfeclei pentru a obține o culoare frumoasă și naturală. Iată cum poți face asta pas cu pas.
Ingrediente necesare
- o sfeclă roșie
- coji de ceapă
- oțet
- sare
- un dres
- frunzulițe pentru modele
- ouă
Mod de preparare
În primul rând, trebuie să speli ouăle foarte bine cu puțin detergent de vase. Apoi clătește-le bine în apă cu oțet și apoi în apă rece.
Ia frunzele pe care le-ai pregătit și pune-le pe ambele fețe ale oului. Face un nod la baza dresului, apoi introdu oul în interior, împreună cu frunzele. Strânge bine și leagă-i un nod și în partea de sus a dresului.
Există două metode de a continua: poți fierbe ouăle împreună cu cojile de ceapă sau separat.
Așază într-o oală cojile de ceapă și sfeclele roșii feliate. Pune ouăle deasupra, apoi completează cu apă rece.
Adaugă 30 ml de oțet, care va ajuta la intensificarea culorii în cojile de ceapă.
Adaugă o linguriță de sare și fă totul să fiarbă timp de 10 minute, până când apa dă în clocot.
Scoate ouăle din oală și taie dresul. Așază ouăle pe o farfurie acoperită cu hârtie absorbantă.
Unge un burete sau o bucată de pânză cu ulei și aplică cu grijă pe toată suprafața ouălor.
Ouale vopsite cu coji de ceapă și sfecle sunt gata!
Acum poți avea ouă de Paște frumos colorate, folosind ingrediente naturale. Rețeta este simplă și rezultatele vor fi cu siguranță apreciate de toți.