Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Printre preparatele care se găsesc în cămara pentru iarnă se numără și zacusca. Ei bine, pentru că a venit toamna, cele mai multe gospodine prepară acum acest preparat extrem de cunoscut la noi în țară, și nu numai.

Așadar, există și o greșeală făcută de cele mai multe bucătărese care strică preparatul și ajunge astfel să fermenteze.

Fără doar și poate zacusca este vedeta acestui sezon. Ei bine, știm deja că prepararea acesteia necesită foarte mult timp, iar, uneori gospodinele nu se pot bucura de rezultat pentru că aceasta ajunge să fermenteze. Acum, bucataresele iscusite au dezvăluit trucul prin care putem preveni acest lucru.

Una dintre greșelile pe care le fac gospodinele atunci când prepară zacusca este faptul ca nu închid ermetic borcanele. Astfel, ele prind aer și în scurt timp pe suprafața borcanelor de zacuscă va apărea mucegaiul, relatează foodstory.ro

Și locul în care este depozitată contează foarte mult. Dacă este ținută la căldură, zacusca poate fermenta. Pentru a fi siguri că zacusca rezistă peste iarnă, puteți adăuga conservant. 

Cum se face sterilizarea corectă a borcanelor și a capacelor

Dacă vreți să fiți sigură că borcanele nu vor prinde bule de aer, acestea trebuie să fie sterilizate.

Sterilizarea uscată se poate face la cuptor. Pe o tavă metalică se pun borcanele și capacele încă umede, cu picăturile de apă rămase de la ultima clătire.

Tava cu borcane și capace se introduce în cuptorul rece și pe urmă se pornește căldura. După aproximativ 15 minute se vede prin geamul cuptorului cum încep să sfârâie stropii de apă de pe borcane și se evaporă.

Din acel moment se mai lasă 1 minut. Sterilizarea optimă se face la 105 – 110 grade Celsius. Atunci se oprește căldura cuptorului și se întredeschide ușa acestuia, lăsând borcanele și capacele să se răcorească încet, până ce le vine rândul la umplut.

Este indicat ca sterilizarea să fie făcută în așa fel încât borcanele să fie umplute în cel mai scurt timp. Tocmai de aceea nu le sterilizăm azi și le umplem mâine pentru că așa riscăm să se contamineze din nou.

O altă metodă cu care nu dai greș este să fierbi borcanele la bain marie. După ce ai pus zacusca în borcane și le-ai închis etanș, fierbe-le la bain marie, pentru a le conserva mai bine și a evita să se strice în timp.