Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

#Deserturi decadente cu nuci – O încântare senzorială

În căutarea plăcerilor culinare supreme, nimic nu se apropie de combinația perfectă dintre nuci și ciocolată.

Delicioasele dulciuri cu nuci reprezintă o adevărată încântare senzorială, care va încânta și cele mai rafinate gusturi.

Această rețetă simplă este opțiunea perfectă pentru a-ți îndulci momentele speciale sau pur și simplu pentru a satisface pofta de dulce.

Ingrediente

  • 360 de grame de nuci cu coajă
  • 200 de grame de nuci fără coajă
  • Cantitatea necesară de apă
  • 3 linguri de miere
  • 120 de grame de ciocolată neagră
  • 120 de grame de ciocolată albă
  • 2 linguri de cocos ras

Pregătire Pas cu Pas

Pasul 1: Pregătirea nucilor

Începe aventura culinară prin așezarea nucilor cu coajă într-un vas mic și acoperirea lor cu apă clocotită. Lăsându-le să fiarbă timp de aproximativ 10 minute, nucile se vor dezvălui cu un miez prețios. Nu uita să păstrezi câteva nuci pentru a le folosi în decorarea finală.

Pasul 2: Mărunțirea nucilor

Cu nucile dezgolite și pregătite, ia un cuțit cu lamă lată și toacă-le manual până obții o textură uniformă. Transferă apoi nucile tocate într-un bol și adaugă lingurile de cocos ras și mierea. Amestecă cu atenție până obții o combinație omogenă. Dacă dorești, poți utiliza mănuși pentru o manipulare mai ușoară și eficientă a ingredientelor.

Pasul 3: Modelarea dulciurilor

Cu amestecul de nuci, cocos și miere bine amestecat, modelează porțiuni mici și rotunde, asemănătoare unor delicioase dulciuri. Păstrează aceste forme deoparte în timp ce continui cu următorii pași.

Pasul 4: Topirea ciocolatei albe

Pregătește un bain-marie prin încălzirea unei cantități de apă într-un vas și așează un recipient de sticlă în interior pentru a topi ciocolata albă. Lasă ciocolata să se topească ușor. Odată ce s-a răcit puțin, transfer-o într-un șpritz sau poșetă de patiserie.

Pasul 5: Crearea bazei de ciocolată

Unge ușor formele de silicon folosind o pensulă și aplică un strat subțire de ciocolată albă în fundul fiecărei forme. Aceasta va fi baza delicioșilor noștri dulci.

Pasul 6: Asamblarea dulciurilor

Pe stratul de ciocolată albă întărit, așază dulciurile de nucă și miere pe care le-ai modelat anterior. Aplică o ușoară presiune pentru a uni ingredientele și lasă-le să se așeze.

Pasul 7: Acoperirea cu ciocolată neagră

În alt vas de bain-marie, topește ciocolata neagră, prealabil tăiată în bucăți pentru a accelera procesul. După ce s-a topit și răcit puțin, transfer-o într-un șpritz sau poșetă de patiserie.

Pasul 8: Atingerea finală și prezentarea

Acoperă generos fiecare dulceață cu un strat de ciocolată neagră, asigurându-te că ajunge până sus în formă. Lasă ciocolata să se întărească și pregătește-te pentru a savura aceste delicioase dulciuri cu nuci.

Încheie procesul cu o prezentare plină de stil și bun gust, lăsând desertul să-și dezvăluie întreaga frumusețe și arome decadente. Savurează aceste delicioase dulciuri cu nuci alături de cei dragi și transformă orice moment într-unul memorabil.