Friptură fragedă de miel pentru masa de Paște

🐑 Friptură fragedă de miel pentru masa de Paște

Vrei ca friptura ta de miel să fie cu adevărat memorabilă? Secretul stă într-o marinadă bine gândită, care frăgezește carnea și îi dă o aromă irezistibilă. Iată cum o poți prepara:

Ingrediente pentru marinadă:

Vin alb (sec sau demi-sec)

Ulei de măsline

Câțiva căței de usturoi, tocați

Frunze proaspete de mentă

->

Puțin busuioc verde

Frunze de dafin

Piper proaspăt măcinat

Boia dulce sau iute, după gust

Sare

Mod de preparare:

Mărunțește usturoiul, menta și busuiocul.

Amestecă-le cu vinul, uleiul și condimentele într-un bol mare.

Așază carnea de miel într-un vas încăpător și toarnă deasupra marinada.

Acoperă cu folie alimentară sau cu un capac și lasă totul la frigider cel puțin 8 ore (ideal, peste noapte).

Înainte de gătire, scoate carnea, las-o puțin să se scurgă și rumenește-o împreună cu usturoi, roșii și ardei pentru un gust deosebit.


🍋 Pui cu lămâie și legume – simplu, rapid și delicios

Dacă nu știi ce să gătești pentru o cină gustoasă și ușor de preparat, încearcă această rețetă de pui cu legume și aromă de lămâie – este un deliciu echilibrat și reconfortant.

Ingrediente:

300 g cartofi roșii

200 g piept de pui (tăiat în patru)

Sare și piper

2 crenguțe de cimbru

200 g ciuperci Champignon (sferturi)

1 lingură de cimbru tocat fin

60 ml lapte

5 lingurițe de făină

400 ml supă de pui

8 felii de lămâie

230 g fasole verde (proaspătă sau congelată)

½ legătură pătrunjel tocat

Cum se prepară:

Fierbe cartofii curățați și tăiați, apoi scurge-i bine.

Condimentează carnea și rumenește-o la foc mare cu puțin ulei și crenguțe de cimbru. Dă la cuptor până se pătrunde complet.

În aceeași tigaie, prăjește cartofii cu partea tăiată în jos, apoi adaugă ciupercile și cimbrul tocat.

Amestecă făina cu laptele și toarnă peste legume, urmat de supa de pui.

Adaugă fasolea verde și feliile de lămâie, apoi pune din nou carnea în tigaie.

Lasă totul să fiarbă până când legumele sunt fragede și sosul scade.

Presară pătrunjel proaspăt înainte de servire.

Servește cu pâine caldă sau lipie de casă. Poftă bună!