Pe parcursul carierei sale impresionante, Ileana Stana Ionescu a avut mulți parteneri de scenă, însă doi dintre aceștia au fost deosebit de importanți pentru ea: Mișu Fotino și Dem Rădulescu.

„Am avut multe colaborări de succes în cariera mea, dar doi dintre ei au fost deosebiți. Vorbind despre Mișu Fotino și Dem Rădulescu. Cu Mișu am jucat zeci de cuplete la televiziune, ca Bibanul, în filme de neuitat. În glumă, îmi spunea deseori că spectatorii și telespectatorii se vor sătura de fețele noastre”, a mărturisit Ileana Stana Ionescu.

Actrița a avut o frumoasă colaborare și cu Dem Rădulescu în câteva filme precum „Grăbește-te încet”, „Secretul lui Bachus”, „Secretul lui Nemesis” sau „Cucoana Chirița”.

După mai multe mutări de-a lungul vieții, Ileana Stana Ionescu și soțul ei locuiesc acum într-o vilă din Pipera. Cu toate că sunt împreună de peste 60 de ani, cei doi nu au făcut niciodată nunta cu fast așa cum se întâmplă în povești.

„Ne-am mutat de mai multe ori, dar în ultimii ani am rămas în Pipera, într-un cartier nou cu străzi care poartă numele unor actori celebri”, a explicat actrița.

În septembrie 2018, Ileana Stana Ionescu s-a retras definitiv de pe scenă, încheind astfel o carieră impresionantă de 60 de ani. Această decizie a fost luată din motive de sănătate, iar acum Ileana Stana Ionescu se bucură de o viață liniștită alături de soțul ei, actorul Andrei Ionescu. La vârsta de 87 de ani, Ileana Stana Ionescu își dorește ca publicul să o amintească așa cum era în timpul carierei, și a menționat numele câtorva actori cu care a avut o colaborare de neuitat de-a lungul anilor.

#Ileana Stana Ionescu se retrage de pe scenă: „Vreau să fiu amintită așa cum eram”

Ileana Stana Ionescu, în vârstă de 87 de ani, a decis să se retragă de pe scena teatrului românesc, din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă. După o carieră impresionantă de peste 60 de ani în lumea teatrului, Ileana Stana Ionescu a explicat motivele pentru care nu a mai avut apariții publice și cum se descurcă la această vârstă într-un interviu pentru Cancan.ro.

„Vine un moment în viață când trebuie să știi să te retragi, să faci un pas în spate definitiv, astfel încât publicul să te amintească în zilele bune, nu îmbătrânită și chinuită de gânduri”, a declarat Ileana Stana Ionescu. La 87 de ani, nu mai ai nimic de dovedit celor din jur sau chiar ție însuți. Nu mai sunt aceeași, nu mai arăt ca atunci. Îmi doresc ca publicul să mă țină minte așa cum eram înainte, de aceea am decis să mă retrag.”