Piftia este una dintre preparatele tradiționale de Crăciun. Multe gospodine nu știu care este secretul pentru a obține o pifti limpede. Cu acest truc vei reuși să îți impresionezi întreaga familie. Multe dintre femei folosesc gelatină atunci când prepară piftia. Acest ingredient se mai folosește la torturi și prăjituri și este un produs natural, care se obține din cartilaje și piele. Așadar, dacă atunci când faceți piftii alegeți să folosiți gelatină, veți vedea că veți obține un preparat limpede.

Ingrediente necesare pentru piftie:

2 kg carne de pasăre cu os și piele (pulpe, aripi, gheare de curcan sau cocoș)

trei lingurițe rase de sare

două lingurițe boabe de piper negru

doi morcovi

o rădăcină de păstârnac

patru căpățâni de usturoi (puse în 2 tranșe)

30 grame gelatină granule sau foi

trei sau patru albușuri crude de ou (pentru a limpezi piftia)

Mod de prepare

Mai întâi trebuie să crestezi carnea. Curăță legumele și pune toate ingredientele la fiert într-o oală mare, cu sare și boabe de piper. Ulterior, adaugă usturoiul și lasă-l în oală până când vei stinge focul. După ce compoziția a început să fiarbă, lasă focul la minim timp de o oră și jumătate. Folosește-te de o oală cu presiune. După ce compoziția s-a fiert, degresează bine și pune lichidul la frigider pentru 20 de minute pentru a vedea dacă se încheagă.

Legumele și carnea trebuie scoase din fiertură. Poziționează carnea în recipiente. Ulterior, pune lichidul la foc, adaugă trei-patru albușuri. Trebuie să aștepți până când fierb, apoi adaugă și usturoiul rămas. Este important să amesteci bine la început compoziția. După ce zeama începe să fiarbă, nu mai amesteca. Strecoară totul bine și lasă lichidul la răcit.

În caz că este nevoie adaugă gelatină alimentară pe care o vei hidrata în 500 ml de apă foarte rece. Lasă cele 30 de grame de gelatină timp de zece minute în apă. După ce ai făcut acest pas, încălzește la foc mic compoziția până când ajunge la 60 grade C. Stingee apoi focul și subțiază compoziția cu două polonice din supa caldă. Toarnă totul în oala cu supa limpede. Lasă totul la răcit preț de 30 de minute. Ulterior, toarnă lichidul peste carnea pe care ai montat-o în recipientele potrivite, potrivit Cancan.ro.