Gospodinele se pregătesc deja pentru meniul de Crăciun și Revelion. Multe dintre ele cumpără produsele de care au nevoie și încearcă totuși să facă economii și să achiziționeze măcar carnea pentru preparatele tradiționale fără să se uite la preț. Aceasta este de departe cea mai importantă la mesele festive din sezonul rece pentru că din ea se fac în special cârnații de casă care sunt nelipsiți. Cum trebuie preparați ca la carte și ce ingredient nu trebuie adăugat în compoziție?

Truc pentru cârnați: ce ingredient nu trebuie să pui în compoziție?

Românii se pregătesc deja pentru Crăciun și Revelion, iar cu siguranță gospodinele și-au făcut deja meniul pentru sărbători. În această perioadă se consumă foarte multe preparate tradiționale care mai de care mai delicioase.

Vedetele sunt clar cârnații de casă care sunt preparați de cei mai gospodari ce se ocupă cu grijă de carnea tocată din compoziție. Din păcate, nu toți oamenii știu să îi prepare ca la carte, iar multe dintre doamne greșesc atunci când pun un anumit ingredient în ei.

În primul rând, carnea pe care o utilizezi trebuie să fie o combinație de pulpă și fleică de porc, în cantități egale. Bucătarii recomandă sa nu pui in interior prea multa grasime pentru că toți cârnații de casă o să iasă râncezi.

De asemenea, un procent prea mare de grăsime o să îi facă prea uleioși. Cu siguranță nu vrei ca celor dragi să li se facă rău de la primul fel. Cârnații se găsesc de cele mai multe ori în platourile tradiționale de început.

Cum trebuie să procedezi?

Specialiștii susțin că este mai bine să tai carnea manual, dar dacă nu vrei să faci asta poți să apelezi la un robot de bucătărie sau o mașină de tocat. Mai mult decât atât, un truc util pentru gospodine este să lase carnea la rece după ce este mărunțită bine.

Aceasta se va închega doar dacă va sta la o temperatură scăzută pentru cel puțin 2-3 ore. Poți ca mai apoi să te ocupi de mațe și să introduci carnea în ele cu grijă. Nu uita să adaugi condimente din plin în ei.

Cu siguranță vor fi pe placul tuturor dacă le pui piper, boia afumata iute sau dulce, sare și usturoi. Puține gospodine știu, dar și vinul este de mare ajutor în compoziție pentru că ajută carnea să devină mai fragedă.

Ingrediente

1 kg pulpă de porc
1 kg fleică de porc
30 grame sare
6 grame piper
1 lingură boia dulce
6 grame cimbru
1 căpățână de usturoi
400 ml vin alb sec
4 metri intestine de porc

sursa: https://playtech.ro/