Gospodinele pricepute știu deja secretul unor mese savuroase de Crăciun și Revelion. Un rol important îl joacă cârnații de casă, care fac deliciul oricărei întâlniri festive. Dar atenție, pentru a nu strica tot gustul și textura, există un ingredient pe care trebuie să-l eviți în compoziția lor!

Eroarea care poate strica rețeta de cârnați

Mulți dintre noi, făcând economii, ne dorim să gătim preparate tradiționale fără să ne uităm prea tare la prețul ingredientelor.

Iar în acest sezon rece, carnea pentru cârnații de casă este nelipsită de pe mesele festive. Dar atenție, să nu cădem în capcana de a adăuga un anumit ingredient care poate strica tot efortul nostru în bucătărie.

Alegerea corectă a cărnii

Primul pas este să alegem o combinație de pulpă și fleică de porc, în cantități egale. Experții în arta culinară recomandă să nu exagerăm cu grăsimea, deoarece toți cârnații de casă vor avea un gust neplăcut și gras.

De asemenea, un procent prea mare de grăsime îi poate face prea uleioși, iar asta niciunui invitat nu-i face plăcere. Îngăduie-ne să subliniem importanța cârnaților, care se găsesc în cele mai multe platouri tradiționale de început.

Cum să obții cârnații perfecți

Înainte să începi să pregătești cârnații, un truc util este să tai carnea manual, pentru a obține o consistență mai bună. Dacă însă nu dispui de timp sau nu ai chef să faci asta, poți să apelezi la un robot de bucătărie sau la o mașină de tocat.

Dar atenție, după ce ai mărunțit carnea bine, las-o la rece pentru cel puțin 2-3 ore. Numai așa se va închega corespunzător. Mai apoi, poți să treci la procesul de umplere a mațelor cu carne.

Nu uita să adaugi în compoziție condimentele preferate: piper, boia afumată, sare și usturoi. Dar puține gospodine știu că și vinul este un secret pentru a obține o carne mai fragedă.

Ingrediente pentru cârnații de casă:

  • 1 kg pulpă de porc
  • 1 kg fleică de porc
  • 30 grame sare
  • 6 grame piper
  • 1 lingură boia dulce
  • 6 grame cimbru
  • 1 căpățână de usturoi
  • 400 ml vin alb sec
  • 4 metri intestine de porc