Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Spălarea lenjeriei de pat poate părea o activitate simplă, dar este important să țineți cont de temperatura la care trebuie să băgați așternuturile la mașina de spălat pentru a obține o igienizare completă.

Deși este tentant să spălați totul la aceeași temperatură, alegeți cu înțelepciune pentru a avea rezultate pozitive.

Un truc pentru o lenjerie de pat parfumată și igienizată

Înainte de a pune lenjeria de pat în mașina de spălat, puteți folosi un truc simplu pentru a prelungi aroma frumoasă și pentru a obține o igienizare mai eficientă. Iată ce trebuie să faceți:

1. Luați o lămâie și stoarceți jumătate de cană de suc de lămâie.

2.Adăugați apă fierbinte într-un lighean sau recipient și turnați sucul de lămâie în apă.

3.Puneți lenjeria de pat în lichidul cu lămâie și lăsați-o să stea timp de aproximativ jumătate de oră.

4.Apoi, puteți pune lenjeria la spălat la temperatura potrivită, în funcție de tipul de material.

Această metodă simplă va avea un dublu efect. Pe lângă faptul că va oferi o igienizare mai bună, aroma proaspătă a lămâiei va învălui lenjeria și va crea o atmosferă plăcută în dormitor.

Temperatura potrivită pentru fiecare tip de material

1.Lenjeria de pat din bumbac poate fi spălată la o temperatură normală, de 40°C sau 60°C, în funcție de cât de murdară este.

Verificați întotdeauna eticheta de îngrijire a produsului și respectați recomandările. Aveți grijă să nu folosiți înălbitori, deoarece aceștia pot decolora și deteriora fibra de bumbac.

2.Lenjeria de pat din mătase necesită o atenție specială. Este recomandat să o curățați la maximum 30°C pentru a preveni deteriorarea fibrei și menținerea calității și strălucirii materialului.

Pentru a proteja mătasea în timpul spălării, puneți-o într-o pungă specială pentru haine delicate sau într-o față de pernă din pânză.

3.Lenjeria de pat din poliester este mai rezistentă la temperaturi ridicate, dar pentru a o păstra în condiții bune, se recomandă o spălare la 30°C sau 40°C. Acest lucru va ajuta la prelungirea duratei de viață a materialului.

4. Lenjeria de pat din in sau cânepă trebuie spălată la 40°C. Această temperatură este ideală pentru a igieniza lenjeria și pentru a păstra culorile și textura materialului intacte.

Încercați să evitați înălbitorii și alte substanțe agresive care ar putea afecta fibra naturală.

Indiferent de tipul de lenjerie de pat pe care o aveți, este important să acordați atenție temperaturii de spălare. Respectând aceste sfaturi simple, lenjeria de pat vă va rămâne ca nouă ani de zile, iar somnul dumneavoastră va fi mai plăcut și mai odihnitor.