Macrou marinat

Ingrediente:

  • 1 litru de apă
  • 5 linguri de sare
  • 6-8 boabe de piper
  • 5 boabe de ienibahar
  • 3-4 frunze de dafin
  • 1 ceapă
  • 1 macrou

Mod de preparare

Pregătirea peștelui:

Curățați macroul atât la interior, cât și la exterior, după ce l-ați dezghețat. Îndepărtați capul, filetați peștele și tăiați-l în bucăți potrivite.

Prepararea marinadei:

Puneți 1 litru de apă într-o cratiță și aduceți-o la punctul de fierbere. Adăugați sarea, boabele de piper, ienibaharul, ceapa curățată și frunzele de dafin. Fierbeți totul timp de 10 minute pentru a permite condimentelor să elibereze aromele, apoi opriți focul și lăsați lichidul să se răcească complet.

Marinarea peștelui:

Când marinada este complet rece, introduceți bucățile de macrou în ea. Acoperiți cratița și lăsați peștele la marinat timp de două ore.

>

Servirea:

După ce au trecut cele două ore, scoateți bucățile de pește din marinadă. Este gata pentru a fi servit. Atenție: marinarea prelungită poate face peștele prea sărat.

Păstrarea:

Dacă nu consumați peștele imediat, depozitați-l într-un recipient din sticlă la frigider. Se poate păstra până la 3 zile, deși probabil va fi savurat mult mai rapid!

Poftă bună!

->