Simplificarea și creșterea accesului la sprijin financiar pentru persoanele vulnerabile este un obiectiv important pentru guvernul nostru. Astăzi avem o veste bună pentru toți cei care se confruntă cu dificultăți economice: plafonul veniturilor pentru a primi carduri sociale pentru alimente va crește.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat că, începând din acest an, persoanele cu venituri nete mai mici de 2.000 lei vor putea beneficia de aceste carduri, în valoare de 250 lei la fiecare două luni. Aceasta înseamnă că un număr mai mare de persoane își vor putea asigura nevoile de bază și vor avea o viață mai bună.

„Suntem dedicați să susținem și să protejăm persoanele vulnerabile din România. Această creștere a plafonului de venituri este un pas important în direcția aceasta”, a declarat un reprezentant al MIPE.

Din acest an, persoanele eligibile vor putea beneficia de pachete cu alimente de două ori pe an. Aceste pachete sunt concepute special pentru a sprijini nevoile de bază ale celor care se confruntă cu insecuritate alimentară sau care au venituri reduse.

Aceste măsuri fac parte dintr-un proiect de hotărâre propus de MIPE, care a fost supus dezbaterii publice. Scopul este de a îmbunătăți și adapta programul de tichete sociale pentru a răspunde mai bine nevoilor persoanelor vulnerabile.

„Credem că aceste schimbări vor aduce o schimbare semnificativă în viața persoanelor vulnerabile din România. Vrem să asigurăm un sprijin adecvat și să contribuim la îmbunătățirea calității vieții acestora”, a menționat un purtător de cuvânt al MIPE.

Cine sunt beneficiarii acestor carduri sociale pentru alimente? Iată o listă a persoanelor eligibile:

  • Pensionarii sistemului public și cei aflați în evidența caselor de pensii sectoriale, inclusiv beneficiarii de drepturi speciale, cu venituri lunare de maxim 2.000 lei.
  • Persoanele, atât copii cât și adulți, cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri proprii de până la 2.000 lei pe lună.
  • Familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, cu venituri pe membru de familie de până la 675 lei pe lună.
  • Familiile monoparentale, cu venituri pe membru de familie de maxim 675 lei pe lună.
  • Familiile și persoanele singure care beneficiază de ajutorul de incluziune conform Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune și modificările sale.
  • Persoanele fără adăpost, conform legislației în vigoare.

Această extindere a beneficiarilor cardurilor sociale pentru alimente este un pas important în eforturile noastre de a asigura un sprijin adecvat pentru toți cei care au nevoie de ajutor. Ne dorim ca toți cetățenii noștri să se simtă în siguranță și să aibă acces la nevoile de bază, indiferent de situația lor financiară.