Dacă vă place să pregătiți deserturi italienești și îi iubiți pe celebritățile culinare, cum ar fi Tiramisu, atunci cu siguranță ați auzit de mascarpone – o brânză cremoasă originară din Lombardia.

Această delicatesă adaugă savoare și textură cremoasă multor deserturi, dar din păcate, găsirea mascarponei în magazine poate fi dificilă și costisitoare.

Cu toate acestea, avem o soluție pentru dumneavoastră – o rețetă simplă și ușor de urmat pentru a pregăti mascarpone acasă!

Pentru a pregăti mascarpone de casă, veți avea nevoie doar de două ingrediente: smântână neultrapasteurizată și suc de lămâie.

Este important să utilizați smântână proaspătă și să nu fie ultrapasteurizată pentru a obține rezultatele dorite.

Ingrediente:

  • 1 litru de smântână pasteurizată
  • 3 linguri de suc de lămâie proaspăt stoarse

Mod de preparare:

Începeți prin aducerea smântânii la fierbere. Este recomandat să utilizați un termometru pentru a vă asigura că ajunge la temperatura corectă. Păstrați focul mic și lăsați smântâna să ajungă la aproximativ 85 de grade Celsius.

Veți observa că la această temperatură, se vor forma mici bule de aer la suprafața smântânii.

După ce smântâna a ajuns la temperatura dorită, adăugați treptat sucul de lămâie și amestecați timp de 3-4 minute. Sucul de lămâie va ajuta la coagularea smântânii și la obținerea texturii cremoase caracteristice mascarponei.

Când obțineți o consistență similară cu iaurtul sau chefirul, îndepărtați vasul cu amestecul de pe foc și turnați-l într-o bucată de pânză de bumbac cu mai multe straturi. Legați capătul pânzei și lăsați crema să se scurgă de excesul de lichid.

Așezați pânza cu crema pe un platou și plasați un obiect greu (de exemplu, un borcan sau o oală plină) deasupra ei pentru a exercita presiune asupra cremei. Lăsați-o în frigider sau într-un loc răcoros timp de 8-9 ore.

După ce a trecut timpul de odihnă, veți obține delicioasa cremă italiană, mascarpone, gata de utilizare în deserturile voastre favorite!

Acum puteți bucura de autenticitatea și prospețimea mascarponei făcute acasă. Folosiți-o în Tiramisu, înghețată sau în alte deserturi italienești delicioase. De asemenea, puteți adăuga câteva linguri de zahăr sau arome pentru a vă adapta gustului personal.

Asigurați-vă că păstrați mascarponea în frigider și să o consumați în maximum o săptămână pentru a vă bucura de calitatea și prospețimea sa. Acum nu mai trebuie să vă faceți griji cu privire la găsirea mascarponei în magazine – puteți să o pregătiți cu ușurință și să vă bucurați de aportul vostru culinar în bucătărie!