Această cacao caldă poate înlocui cafeaua de dimineață și are numeroase beneficii pentru sănătate:

Protejează sănătatea inimii: Pudra de cacao este bogată în antioxidanți, cum ar fi catechinele, epicatechinele și flavonolii, care pot reduce riscul bolilor cardiovasculare și previn formarea cheagurilor de sânge.

Prevenirea diabetului de tip II: Flavonoidele din cacao au proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea riscului de diabet de tip II.

Îmbunătățește starea de spirit: Cacao conține substanțe active care stimulează eliberarea endorfinei și serotoninei, cunoscuți drept „hormonii fericirii”.

Protejează creierul: Antioxidanții din cacao îmbunătățesc circulația sanguină în creier, contribuind la prevenirea congestiilor cerebrale și a bolilor mintale.

Reduce inflamația: Cacao conține și antiinflamatori naturali care pot ajuta la ameliorarea stărilor de inflamație.

Împrospătează pielea: Datorită conținutului său bogat în antioxidanți, cacaoa este cunoscută și pentru capacitatea sa de a împrospăta pielea deteriorată.

Acestea sunt câteva din beneficiile cacaoi calde pentru sănătate. Este o băutură delicioasă și plină de nutrienți care poate face minuni pentru corpul tău.

O cană de cacao caldă băută dimineața poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Iată cum se prepară și ce beneficii aduce:

Ingrediente:

  • 2 lingurițe de pudră de cacao organică
  • 250 ml de apă fierbinte
  • Îndulcitori opționali: stevia, miere de albine sau sirop de agave

Cum se prepară:

  1. Începe prin amestecarea a 2 lingurițe de pudră de cacao organică cu 250 ml de apă fierbinte. Amestecă bine pentru a se dizolva complet.
  2. Poți adăuga îndulcitori după gust, cum ar fi stevia (fără calorii), mierea de albine sau siropul de agave, pentru a conferi cacaoi un gust mai dulce.
  3. Consumă 1-2 căni zilnic, în cure de 2 săptămâni.