Elementul Principal ce a Contribuit la Maladia Ronei Hartner și Explicațiile Doctorului Vlad Ciurea

Rona Hartner, o prezență mereu vibrantă și plină de energie pe scena artistică, ne-a părăsit la 23 noiembrie 2023, în urma unei lupte grele cu o boală nemiloasă.

Maladia cu care s-a confruntat artista a fost un cancer pulmonar metastazat la creier, diagnosticat inițial în vara aceluiași an, după ce în 2019 a învins un cancer la colon și ficat.

Deși Rona a urmat un tratament considerat miraculos, boala a revenit și a evoluat, sfidând speranțele și tratamentele. Neurochirurgul Vlad Ciurea a oferit o perspectivă asupra factorilor care pot declanșa astfel de afecțiuni. „Stresul este un factor declanșator major al cancerului”, a explicat el în podcastul „Fain & Simplu cu Mihai Morar”, citat de exquis.ro.

El a subliniat că predispozițiile genetice pentru diverse afecțiuni pot fi activatate de factori emoționali, precum stresul sau depresia. Acești factori declanșează anumite gene, ducând la apariția bolilor, inclusiv a cancerului.

Importanța Autovindecării în Procesul de Tratament

Vlad Ciurea a evidențiat și rolul autovindecării în procesul de tratament, oferind exemplul unei călugărițe care a supraviețuit trei ani după o operație pe creier pentru o boală cerebrală gravă, depășind cu mult speranța inițială de viață de doar șase luni.

Ea nu a urmat alte tratamente medicale în afară de operație, dar a continuat cu rugăciuni și post, ceea ce a contribuit la îmbunătățirea stării sale de sănătate.

„Capacitatea mentală de autovindecare este un factor important și nu trebuie ignorată”, a subliniat Vlad Ciurea. Această abordare holistică, care îmbină tratamentul medical cu starea mentală și spirituală, poate avea un impact semnificativ în lupta cu boala.

Astfel, moartea Ronei Hartner nu este doar o pierdere pentru lumea artistică, ci și un memento al complexității luptei cu bolile grave și al importanței abordărilor multidisciplinare în tratamentul acestora.