Medicul nutritionist Mihaela Bilic vine cu un avertisment clar pentru cei care consuma acest aliment zilnic.

„Oare cat o sa ne mai ia… pana vom pune zaharul langa alcool, tutun si droguri usoare? Pana cand vom realiza ca nu corpul nostru are nevoie de el, ci creierul, care e sedus definitiv si iubeste gustul dulce.

Cand consumam zahar se sintetizeaza substante cu efect opiaceu, care au efect anestezic, de calmare a durerii. (…) Pentru nicotina si alcool a fost nevoie de ani lungi sa recunoastem caa nu sunt nutrienti, ca nu ne hranesc corpul, ci doar ne tulbura mintea. Cu zaharul va fi mai greu si mai lung Insa cu putin obiectivism putem vedea ce rele face zaharul, observand bolnavii de diabet. Aceasta afectiune parsiva si necrutatoare afecteaza tacut tot organismul, dupa ani de zile de evolutie nu ramane niciun organ sau sistem sanatos: pierdem vederea, sensibilitatea nervoasa, rinichii, ficatul, pancreasul, circulatia sangvina, functionarea cerebrala, dintii, picioarele… intr-un cuvant ne descompunem. Si cauza este un nivel crescut al glicemiei, adica al zaharului din sange.”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

„Zaharul imbatraneste si imbolnaveste”

„(…)Poate ca e un rau necesar, poate ca e imposibil sa-l eliminam din alimentatie, dar merita sa-l reducem drastic! Consumati-l rar si cu moderatie, in produse de calitate si care va plac mult. Si sub nicio forma nu-l beti, nu-l consumati in forma lichida. O bucatica de ciocolata sau de prajitura dau satisfactie maxima, insa un pahar de suc de orice fel e baut ca pe apa. Si irosim dintr-un foc 6 lingurite de zahar, doza recomandata pentru o zi intreaga. Nu exista un zahar mai sanatos ca altul, insa exista produse mai satisfacatoare decat altele. Iar sucul da satisfactie zero! Daca tot mancati zahar, macar mestecati-l, nu-l beti.”, a mai scris medicul pe reteaua sociala