Papa Francisc, liderul Bisericii Catolice, în vârstă de 86 de ani, a făcut o dezvăluire personală și semnificativă într-un interviu recent.

Papa Francisc a suferit o intervenție chirurgicală majoră în vară, la un spital din Roma. Operația, care a durat trei ore, a fost necesară pentru tratarea unei hernii.

După procedură, Vaticanul a oferit actualizări despre starea sa de sănătate, subliniind grija comunității catolice pentru sănătatea și bunăstarea liderului său.

Aceste dezvăluiri sunt deosebit de importante, nu doar pentru credincioșii catolici, ci și pentru lumea largă, evidențiind umanitatea și vulnerabilitatea unuia dintre cei mai influenți lideri spirituali ai timpurilor noastre.

În ciuda vârstei sale înaintate și a provocărilor de sănătate, Papa Francisc continuă să fie un simbol al speranței, credinței și umanității, inspirând milioane de oameni din întreaga lume.

El a mărturisit că și-a ales deja locul de înmormântare, arătând astfel o pregătire conștientă pentru viitor. Această declarație a fost oferită în cadrul unui interviu cu un post de televiziune din Mexic, evidențiind gândurile sale profunde cu privire la moarte și moștenirea spirituală.

În timpul interviului, Papa Francisc a vorbit despre legătura sa cu Fecioara Maria de la Guadalupe, ocrotitoarea cerească a Mexicului și a Americii, și despre alegerea sa de a-și găsi odihna eternă într-un loc special. Suveranul Pontif a optat pentru Bazilica Santa Maria Maggiore din Roma, cea mai mare biserică dedicată Fecioarei Maria, și locul de odihnă veșnică pentru alți cinci papi.

Papa Francisc a explicat: „Vreau să fiu înmormântat în bazilica Sfânta Maria cea Mare. Locul este deja pregătit. De fiecare dată când mergeam la Roma, obișnuiam să vizitez această bazilică în diminețile de duminică și să petrec timp acolo. Am o legătură profundă și o mare devoțiune față de acest loc.”

Această alegere nu este surprinzătoare, având în vedere că Papa Francisc a fost cunoscut pentru modestia și smerenia sa, precum și pentru devotamentul său față de Fecioara Maria. Acest gest simbolizează, de asemenea, o conexiune spirituală profundă și respectul său pentru tradițiile Bisericii Catolice.