Bună ziua tuturor! Astăzi aș vrea să vă împărtășesc un truc de curățenie incredibil de util. Este vorba despre turnarea de sare în toaletă! Știu că poate părea ciudat, dar acest truc funcționează cu adevărat și vă poate ajuta să economisiți bani pe produse de curățenie scumpe.

De ce să folosiți sare în toaletă?

Sarea este un adevărat inamic al petelor de calcar și murdăriei din toaletă. Clorura de sodiu acționează ca un dezinfectant, absoarbe grăsimea, elimină umezeala și neutralizează mirosurile neplăcute, fiind astfel un instrument valoros pentru curățenie în baie.

Tot ceea ce trebuie să faceți este să turnați aproximativ 100 de grame de sare grosieră în toaletă și să o presărați pe marginile vasului. Lăsați-o să acționeze timp de aproximativ trei ore, dar cel mai bine ar fi să o lăsați să acționeze peste noapte. Astfel, efectul curățării va fi mai eficient. Dacă nu aveți sare la îndemână, puteți folosi bicarbonat de sodiu în loc.

Dacă vă confruntați cu mirosuri neplăcute provenite din țevile vasului de toaletă, recomand să repetați curățarea cu sare timp de o săptămână, în fiecare zi. După acest interval, turnați doar o linguriță de sare în toaletă o dată pe lună.

Alte moduri de utilizare a sării în baie

În plus față de folosirea în toaletă, sarea are și alte funcții utile de curățare în baie. De exemplu, puteți folosi sare pentru a desfunda scurgerea din baie. Procedura este simplă: dizolvați o mână de sare în apă clocotită și turnați soluția în canalizare.

Dar, atenție! Nu utilizați soluția cu sare și apă clocotită pe suprafețele de faianță și porțelan, deoarece acestea nu tolerează temperaturile înalte.

Un alt truc mai puțin cunoscut în legătură cu sarea este adăugarea acestui ingredient în cafea, pentru un gust mai intens. În plus, un strop de sare într-un pahar de vin va amplifica aroma fructelor din care acesta este fabricat.

Sper că aceste informații v-au fost de ajutor. Acum aveți un truc eficient și economic pentru curățenia din baie. Nu uitați să împărtășiți acest sfat și prietenilor și familiei voastre. Curățenia nu trebuie să fie costisitoare și complicată – iar sare poate face minuni!