Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!


Suntem în timpul postului de Paște, așa că am decis să îți oferim o rețetă simplă de negresă cu nucă și gem.

Este un desert perfect pentru a-i surprinde pe cei dragi din viața ta. Iată de ce ai nevoie și cum să pregătești acest desert delicios pentru perioada de post!

Rețeta de negresă de post cu nucă și gem este simplă și nu necesită multe ingrediente. Iată cum să faci acest desert gustos pentru timpul postului de Paște!

Ingrediente:

– ½ cană de cacao

-2 căni de făină

-½ cană de ulei vegetal

-1 cană de gem

-1 cană de apă călduță

-1 cană de zahăr

-1 linguriță de oțet de mere

-nuci măcinate sau tocate mărunt

-un praf de sare

-1 linguriță de bicarbonat de sodiu

-1 linguriță de extract de vanilie

Mod de prepapare:

Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și unge o tavă pentru copt cu ulei. Într-un castron mare, amestecă făina, zahărul, cacaoa, nucile măcinate și sarea.

Adaugă uleiul vegetal, apa călduță, extractul de vanilie și bicarbonatul de sodiu amestecat cu oțet de mere. Amestecă bine până când obții o compoziție omogenă, fără cocoloașe.

Toarnă jumătate din compoziție în tava pregătită. Nivelează cu o spatulă pentru a acoperi uniform suprafața. Pune gemul într-un strat uniform peste compoziția din tavă. Acoperă cu restul de compoziție.

Coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când un băț de frigăruie introdus în mijlocul prăjiturii iese curat.

După ce este gata coaptă, lasă prăjitura să se răcească în tavă timp de 10-15 minute, apoi taie-o în pătrate sau dreptunghiuri.

Servește prăjitura de post cu nucă și gem alături de o cană de ceai sau cafea și bucură-te de savoarea ei delicioasă împreună cu cei dragi. Poftă bună!

Sursa: https://spynews.ro/