Noua lege menține principiul conform căruia ajutorul de deces este acordat unei singure persoane care a suportat cheltuielile asociate înmormântării, inclusiv soțul supraviețuitor, copilul, părintele sau altă persoană capabilă să dovedească aceste cheltuieli.

Ajutorul de înmormântare este un sprijin financiar vital pentru familiile îndurerate care se confruntă cu costurile ridicate ale unei înmormântări. Cu majorarea ajutorului de înmormântare, se dorește să se ofere un sprijin mai semnificativ pentru cei aflați în această situație dificilă.

Soțul supraviețuitor, copiii, părinții sau alte persoane care pot dovedi că au suportat cheltuielile înmormântării pot solicita ajutorul decesului. Această sumă suplimentară poate acoperi o parte considerabilă din costurile asociate organizării unei înmormântări și poate ușura povara financiară pe care o resimt familiile.

Pierderea unei persoane dragi poate fi extrem de dificilă din punct de vedere emoțional, dar poate fi și o provocare financiară. Cheltuielile asociate înmormântării pot fi considerabile și pot afecta bugetul familiei îndoliate.

Prin majorarea ajutorului de înmormântare, statul vine în sprijinul familiilor care se confruntă cu o asemenea pierdere și oferă o protecție financiară. Acordarea unei sume mai mari în cazul decesului asiguratului sau pensionarului și a unui membru de familie reprezintă un sprijin important pentru familiile aflate în situații dificile.

Creșterea valorii ajutorului de înmormântare este o măsură care răspunde nevoilor sociale și financiare ale populației. Costurile unei înmormântări pot varia și pot avea un impact semnificativ asupra situației financiare a familiei îndoliate.

Sunt vești bune pentru toți cei care se confruntă cu pierderea unui iubit sau cu organizarea unei înmormântări. Cu adoptarea recentă a Legii pensiilor, se anunță o majorare importantă a ajutorului de înmormântare. Începând cu anul 2024, suma acordată va fi semnificativ mai mare decât în prezent.

Conform noii legi adoptate în Parlament și așteptând promulgarea în curând de către președinte Klaus Iohannis, valoarea ajutorului de înmormântare va crește considerabil. Începând din 2024, aceasta va fi:

  • 7.567 de lei în cazul decesului asiguratului sau pensionarului;
  • 3.784 de lei în cazul decesului unui membru de familie al asiguratului sau al pensionarului.

Comparativ cu valoarea actuală a ajutorului de deces, care este de 6.789 de lei, această majorare înseamnă un adăugat de 778 de lei. Aceasta este o veste îmbucurătoare pentru cei care se ocupă de organizarea înmormântării și pot suporta mai ușor cheltuielile asociate.

Cu majorarea de aproape 800 de lei, Guvernul și-a propus să ofere un sprijin mai concret și mai eficient pentru familiile care se confruntă cu această provocare. Această măsură vine în întâmpinarea nevoilor cetățenilor și contribuie la asigurarea unei protecții sociale mai solide în momente grele.

Majorarea ajutorului de înmormântare reprezintă o veste bună pentru toți cei care trec prin momente de tristețe și pierdere. Începând din 2024, familiile îndurerate vor primi un sprijin financiar semnificativ mai mare pentru a face față cheltuielilor asociate organizării unei înmormântări.

Această măsură vine să acorde o protecție financiară mai bună în astfel de situații dificile și să ofere familiilor un ajutor în perioadele de tristețe și încercare. Cu această majorare importantă, se urmărește să se asigure o protecție socială mai solidă și un sprijin concret pentru familiile îndoliate.