Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Ingrediente pentru blaturi (pentru 6 foi):

6 ouă,

6 linguri de zahăr,

6 linguri de făină,

o fiolă esență de vanilie sau un plic zahăr vanilat,

1 praf de sare,

2-3 lingurițe de cacao (puteți face foi simple fără cacao),

1 pliculeț praf de copt.

Ingrediente pentru cremă:

250g unt,

2-3 linguri de lapte fierbinte,

200g ciocolată albă de menaj,

150g zahăr,

5 gălbenușuri,

2 fiole esență de rom,

opțional puteți adăuga și cacao.

Mod de preparare:

Pentru prepararea foilor, începeți prin a bate spumă gălbenușurile cu zahărul până obțineți o cremă groasă care își dublează volumul.

În alt vas, mixați albușurile spumă tare cu un praf de sare până devin spumoase și tari ca o bezea.

Adăugați treptat albușurile peste compoziția de gălbenușuri și amestecați bine.

Incorporați făina amestecată cu praful de copt, cacaoa și esența de vanilie și amestecați cu grijă folosind o spatulă de lemn.

Turnați compoziția pentru foile de blat într-o tava tapetată cu hârtie de copt, distribuind-o într-un strat subțire, și coaceți fiecare foaie timp de aproximativ 15-20 de minute.

După ce sunt coapte, așezați-le una peste alta împreună cu hârtia de copt.

Dacă doriți o variantă mai rapidă, puteți utiliza foi de pandișpan pe care le găsiți în orice magazin alimentar și sunt absolut delicioase.

Pentru prepararea cremei, începeți prin a mixa untul spumă împreună cu laptele fierbinte până obțineți o consistență cremoasă.

În alt recipient, frecați gălbenușurile cu o parte din zahăr până când zahărul se topește complet.

Într-un vas separat, combinați ouăle bătute, restul de zahăr și vanilia și gătiți la foc mic amestecând continuu până când se îngroașă.

Adăugați crema de gălbenușuri peste crema de unt și amestecați bine. Topiți ciocolata la bain-marie și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei.

Turnați ciocolata peste crema de unt, la temperatura camerei, și mixați aproximativ 2-3 minute.

La început, crema va fi foarte moale, dar va deveni omogenă pe măsură ce ciocolata se întărește.

Pentru asamblarea prăjiturii, așezați prima foaie pe o tavă, ungeți-o cu crema de ciocolată, apoi adăugați o altă foaie peste și presați bine cu vârful degetelor.

Repetați acest proces până terminați toate foile și crema. Puteți să faceți și un tort cu 12 foi, dar este puțin mai migălos.

Peste ultima foaie, întindeți o glazură de zahăr, caramel sau ciocolată, după preferință. Lăsați prăjitura la rece timp de 2-3 ore înainte de a o consuma.