Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Pandispan cu cireșe

Pentru cineva care iubește prăjiturile pufoase și aromate, pandispanul cu cireșe este o opțiune excelentă. Acest desert simplu de preparat, cu un gust minunat și aspect atrăgător, este perfect pentru o seară relaxantă alături de cei dragi.

Ingrediente necesare:

  • 5 ouă
  • 350 g de zahăr
  • 200 ml de ulei
  • 2 pliculețe de zahăr vanilat
  • 100 ml de lapte
  • 250 g de făină + încă o lingură
  • 1 plic de praf de copt (12 g)
  • 350 g de cireșe fără sâmburi
  • 1 lingură de griș de grâu
  • Zahăr pudră (opțional) pentru decor

Mod de preparare:

Într-un bol mare, bateți ouăle cu mixerul până când obțineți o compoziție spumoasă. Adăugați treptat zahărul și zahărul vanilat, continuând să mixați timp de cel puțin 5 minute, până când amestecul devine ferm și pufos.

Adăugați uleiul și laptele și mixați încă puțin, până când toate ingredientele sunt bine încorporate.

Cerneti făina și praful de copt în bol și, cu mixerul la viteză minimă, amestecați-le în compoziția de ou.

Ungeți o tavă de copt cu dimensiunile de 25 x 35 cm cu unt sau acoperiți-o cu hârtie de copt. Turnați compoziția în tavă.Așezați cireșele într-o strecurătoare și clătiți-le bine sub jet de apă. Apoi, acoperiți-le cu o mixtură formată din făină și griș pentru a evita scufundarea lor în timpul coacerii.

Amestecați cireșele cu făina și grișul și distribuiți-le uniform pe suprafața aluatului din tavă.

Încălziți cuptorul la 210 de grade Celsius și coaceți blatul timp de aproximativ 30 de minute. Pentru a verifica dacă este gătit, introduceți o scobitoare în mijlocul pandispanului. Dacă iese curată, blatul este gata.

Scoateți tava din cuptor și, cât încă este fierbinte, presărați zahăr pudră peste pandispanul copt.

Lăsați prăjitura să se răcească în tava timp de câteva minute, înainte de a o tăia în pătrate sau dreptunghiuri potrivite.

Acum puteți savura deliciosul pandispan cu cireșe alături de o cană de ceai sau cafea. Această prăjitură ușoară și aromată va fi cu siguranță apreciată de toți cei carora le place dulcele. Poftă bună!