Piedone, în mijlocul unui scandal după ce i-a vorbit unei minore pe un ton ridicat

Primarul Cristian Popescu Piedone s-a aflat din nou în mijlocul unui scandal, de data aceasta din cauza unui incident cu o minoră.

Tonul nepotrivit folosit de Piedone în conversația cu o adolescentă însărcinată a stârnit furia și indignarea membrilor centrului FILIA, care au cerut luarea de măsuri urgente.

Cristian Popescu Piedone și prefectul Capitalei, Diana Artene, au vizitat recent centrul de minori „Cireșarii II”.

Cei doi oficiali s-au arătat șocați de condițiile în care trăiesc tinerii și au decis să demită directorul instituției, după ce au descoperit că o fată de doar 15 ani este însărcinată.

În timpul vizitei, Piedone a avut o atitudine ușor ironică și disprețuitoare față de adolescentă și față de conducerea centrului de minori.

„Ce faci, păpușă? Tu ești aici în centru? Și ești gravidă? E gravidă? Câți ani ai? Păi și cum ai rămas gravidă?” – a întrebat Piedone fără să-și arate niciun fel de empatie.

Filmarea întâlnirii dintre primar și minora a devenit virală pe internet și a stârnit reacții puternice. Centrul FILIA a emis imediat un comunicat prin care subliniază faptul că un astfel de comportament nu ajută mamele minore, ci le provoacă sentimente de nesiguranță și neliniște. „Această problemă trebuie abordată cu grijă și sensibilitate, nu prin limbaj nepotrivit și expunerea publică a mamelor minore în scopuri politice și de imagine.”

Conform România TV, adolescenta de 15 ani a născut prematur la o zi după incidentul cu primarul Cristian Popescu Piedone. Ulterior, Piedone a postat pe pagina sa de Facebook videoclipul de la vizită, însoțit de un mesaj în care anunța demiterea directorului centrului de minori și explica motivele care au stat la baza acestei decizii.

Reacțiile oamenilor au fost împărțite în mediul online. Unii susțin că Piedone a acționat corect, în timp ce alții îl critică pentru atitudinea sa față de minora însărcinată.

Este important să se găsească soluții adecvate pentru sprijinirea mămicilor minore și să se evite umilirea lor publică sau utilizarea situațiilor delicate în scopuri politice.