Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.
Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Lista de ingrediente:

-Ouă – 4 buc
-Mere – 4 buc
-Lapte – 200 mililitri
-Unt – 100 grame
-Zahăr – 200 grame
-Făină – 350 grame
-Praf de copt – 1 plic

Cum se prepara:

Bateți ouăle până se omogenizează, apoi adăugați treptat zahărul și bateți până cand devin dense și se întăresc.

Cerneți făina și combinați cu praful de copt, turnați în compozitia de ouă și faceți un aluat uniform.

Curățați merele și puneți-le în aluat, apoi amestecați totul.

Alege fructe acre și dulci pentru a se potrivi perfect cu placinta dulce.

Tapetați tava de copt cu hârtie de copt și puneți compozitia rezultata în ea.

Coacem la 180 de grade aproximativ 20-30 de minute.

La final, scoateți din tava și lasati sa se raceasca. Pudram cu zahăr pudră simplu sau amestecați cu scorțișoară.

Nota: În loc de mere, puteți folosi: pere, fructe uscate, bucăți de ananas conservate, fructe proaspete sau congelate. Doac ca mai întâi amestecați fructele cu amidon și abia apoi le adaugam în aluat.

Pofta buna sa aveti!

Vezi si: Reteta traditionala de Pasca cu branza si stafide

Ingrediente:

– 100ml rom / whisky sau apa calda pentru inmuiat stafidele
– 1 coaja rasa de lamaie, amaretto , esenta de vanilie sau zahar vanilat
– 1 plic praf de copt
– 5 linguri de faina
– 8 linguri de zahar
– 5 oua
– 100g stafide
– 600g branza de vaci

Mod de preparare:

Pentru inceput, punem stafidele la inmuiat in putin alcool, cat sa le acopere. Daca nu avem alcool, le putem inmuia si in apa calda. Cu cat este apa mai calda, cu atat se vor inmuia mai repede.

Alegem galbenusurile de albusuri si amestecam galbenusurile cu branza de vaci, zaharul, stafidele, coaja de lamaie, si vanilia. Amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia.

Adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Amestecam bine pana nu mai avem cocoloase de faina. Aici trebuie sa avem putina grija pentru ca daca branza de vaci este uscata vom folosi mai putina faina, iar daca branza este foarte moale, vom folosi mai multa faina.

Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare. Amestecam cu grija si albusele in compozitie. Aceasta compozitie nu trebuie sa fie foarte moale, dar totusi sa curga greu.

Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina sau gris. Turnam compozitia si o bagam in cuptorul incins la 180 grade (mediu) timp de 15 minute. Apoi micsoram putin temperatura (pana la 160 grade) si mai lasam aproximativ 35-40 minute, pana capata o crusta aurie. Obligatoriu se va face testul cu scobitoarea. Prajitura trebuie sa se raceasca incet inainte de a fi taiata.