Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Această rețetă simplă de plăcintă cu mere este perfectă pentru a vă răsfăța familia cu un desert delicios și puțin nostalgic. Cu doar câteva ingrediente de bază, veți putea prepara o plăcintă pufăitoare și aromată, care va fi pe gustul tuturor.

Ingrediente:

  • 3 ouă mari
  • 200 g de zahăr
  • 150 g de făină
  • 3 mere

Cum se prepară:

1. Într-un bol, bateți ouăle cu un mixer până obțineți o compoziție omogenă și spumoasă. Adăugați zahărul și făina treptat, amestecând bine după fiecare adăugare.

2. Turnați jumătate din compoziția de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

3. Folosind un cuțit, tăiați merele în felii subțiri. Așezați felii de mere pe aluatul din tavă. Acestea vor adăuga o aromă dulce și o textură suculentă plăcintei.

4. Turnați restul de aluat peste mere, asigurându-vă că sunt acoperite complet.

5. Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 50 de minute, sau până când devine aurie și fragedă. Pentru un plus de dulceață, pudrați plăcinta cu zahăr vanilat sau zahăr pudră înainte de a o servi.

Acum că ați terminat de preparat plăcinta cu mere, bucurați-vă de aroma delicioasă și de textura pufoasă a desertului. Savurați fiecare mușcătură cu dragoste și bunătate! Poftă bună!