Maranta leuconeura, cunoscută și sub numele de "Planta rugăciunii", este o plantă tropicală distinctivă, perfectă pentru a fi crescută în interiorul casei. Originară din Brazilia, această plantă are frunze cu o semnificație simbolică de mișcare. În timpul zilei, frunzele sunt plate, dar în timpul nopții ele se ridică și se pliază precum mâinile care se roagă.

Frunzele sale au o culoare verde închis intens și o textură catifelată, fiind adăornate cu pete galbene în centrul lor și nervuri roșii arcuite care se întind până la margini. Această plantă cu creștere lentă poate atinge o înălțime de aproximativ un picior și este foarte populară în decorarea apartamentelor, fiind ușor de îngrijit în orice moment al anului. Lungimea frunzelor ovale este de aproximativ 2,5 cm.

Există mai multe motive pentru care ar trebui să ai "Planta rugăciunii" în casa ta. Această plantă specială poate aduce o energie pozitivă și noroc în locuința ta, fiind considerată un simbol al recunoștinței. Din acest motiv, poate fi un cadou potrivit și semnificativ. De asemenea, studiile anterioare sugerează că această plantă ar putea amplifica energia pozitivă și norocul.

O caracteristică unică a acestei plante constă în abilitatea ei de a se "ruga".

Această mișcare se numește nasticitate și este un răspuns al plantei la lumină. În timpul zilei, frunzele sunt așezate orizontal, dar pe timp de noapte ele se ridică spre cer, ca și cum s-ar ruga. Această mișcare ajută planta să își păstreze umiditatea pe timp de noapte.

Chiar dacă "Planta rugăciunii" este cunoscută mai mult pentru aspectul său decorativ și simbolismul său, există și câteva beneficii pentru sănătate asociate cu această plantă.

În primul rând, cercetările sugerează că prezența plantelor în interiorul locuinței poate îmbunătăți calitatea aerului, prin absorbția substanțelor chimice toxice și reducerea nivelului de poluare din casă. Plantele eliberează oxigen și umiditate, creând astfel un mediu mai sănătos și mai confortabil pentru respirație.

De asemenea, Maranta leuconeura este considerată o plantă calmantă și relaxantă, care poate ajuta la reducerea stresului și anxietății. În plus, studiile sugerează că expunerea la plante și natură poate îmbunătăți starea de spirit și poate reduce simptomele depresiei.

Pe lângă aceste beneficii, există și studii care sugerează că anumite plante, inclusiv Maranta leuconeura, pot ajuta la reducerea durerilor de cap și la îmbunătățirea concentrării și memoriei.

Sursa: noutati.info