Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

#Planta care te scapă de umezeala din casă: soluția eficientă și naturală

##Importanța unei locuințe uscate

Umezeala din locuință poate fi o problemă majoră, mai ales după baie sau spălarea hainelor. Este important să găsim modalități eficiente pentru a scăpa de această problemă, iar o soluție accesibilă și naturală o reprezintă plantele de apartament.

Plasarea unei plante în fiecare cameră afectată de mucegai pe pereți sau tavan poate face diferența.

##Planta de apartament – aliatul tău împotriva mucegaiului

Ventilația necorespunzătoare poate duce la apariția unui număr de probleme în locuință, mucegaiul fiind una dintre ele. În condițiile în care nu putem aerisi îndelungat în lunile reci, oamenii au încercat diverse trucuri pentru a reduce umiditatea din încăperi.

Apartele speciale pot fi eficiente, însă nu sunt accesibile pentru toată lumea. Din fericire, există metode naturale și mai puțin costisitoare. Acestea nu doar reduc umiditatea, ci și aduc un aspect frumos încăperilor în care sunt plasate. Una dintre aceste plante de apartament este Begonia.

##Begonia – planta care luptă împotriva umidității și înfrumusețează încăperile

Begonia este considerată drept o adevărată comoară în lupta contra umidității excesive din casă. Pe lângă proprietățile sale deosebite, această plantă perenă are și un aspect atrăgător. Plasarea unei begonii în fiecare cameră te va scăpa de griji.

Însă, dacă nu ești fan al begoniilor sau nu găsești în florărie, există și alte alegeri. Spathiphyllum este o altă plantă de încredere. Aceasta iubește nu doar umiditatea din sol, ci și cea din aer. Practic, atrage umiditatea din camera în care este plasată, folosind vaporii de apă din atmosferă pentru procesele sale fiziologice interne.

##Opțiuni suplimentare

O altă variantă este Chamaedorea, o specie de palmier pe care o poți găsi cu ușurință în comerț, inclusiv la supermarket-uri. Având nevoie de multă lumină și umiditate ridicată pentru a se dezvolta, acest palmier pitic este o alegere bună pentru a combate umezeala în casă.

Iedera este o altă plantă de apartament eficientă în lupta contra umezelii. De multe ori, este plantată în ghivece suspendate, o metodă pe care ar trebui să o încerci și tu. Amplasată la înălțime, frunzele sale vor absorbi ușor vaporii de apă care se ridică în partea de sus a camerei, acolo unde este cel mai cald și umed.

##Concluzie

Plantele de apartament nu doar că te pot ajuta să scapi de umezeala şi mucegaiul din locuință, dar pot și contribui la înfrumusețarea spațiului. Begonia, Spathiphyllum, Chamaedorea și iedera sunt doar câteva dintre opțiunile pe care le ai la dispoziție. Alege plantele care îți plac și creează un mediu mai sănătos în locuința ta!