O plantă care îți poate aduce bunăstare în familie a fost menționată și în biblie. Nu are nevoie de îngrijire specială și se poate planta foarte simplu. Are și numeroase beneficii, putând chiar să fie folosită și în bucătărie.

Iisopul aduce bunăstare în familie.

Iisopul (Hyssopus officinalis) este o plantă aromatică și medicinală care este adesea cultivată în grădinile personale pentru diverse utilizări. Se spune că aduce bunăstare în familie și a fost menționată chiar și în biblie.

Ce beneficii are iisopul

Iisopul emite o aromă plăcută, fresh și aromatică. Mulți oameni îl cultivă pentru a adăuga un element aromatic la grădină sau pentru a-l folosi în bucatărie, în preparate culinare.

Are proprietăți medicinale și este folosit în medicina tradițională pentru diverse scopuri. De exemplu, iisopul poate fi utilizat în infuzii pentru a trata afecțiuni respiratorii, ca expectorant sau pentru a calma tusea.

Florile de iisop sunt atractive pentru albine și alte insecte polenizatoare. Cultivarea iisopului poate contribui la susținerea biodiversității și la polenizarea plantelor din jur.

Frunzele și florile de iisop sunt folosite în bucătărie pentru a da arome specifice unor preparate culinare. Ele pot fi adăugate la supe, salate, sosuri sau alte mâncăruri pentru a le îmbogăți cu un gust aromatic.

Poate respinge insectele dăunătoare. Iisopul are proprietăți repelente împotriva unor insecte dăunătoare. Așadar, poate fi o alegere bună pentru a menține anumite insecte nedorite la distanță din grădină.

Planta a fost menționată în biblie

Iisopul a fost menționată în biblie și se crede că aduce bunăstare în familie. Ea se plantează ușor și nu are nevoie de îngrijire specială.

„Curăță-mă cu isop și voi fi curat: spală-mă și voi fi mai alb decât zăpada”. (Psalmul 51: 7)

Preferă zonele însorite, astfel că alegeți un loc unde bate soarele minim 6-7 ore pe zi. Solul are un rol important și trebuie să permită buna scurgere a apei, având nevoie de pământ uscat sau nisipos.

Planta este adesea rezistentă și ușor de întreținut. Aceasta înseamnă că poate să reziste mai mult timp în grădină, fără a necesita replantare frecventă.