Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Odată, într-un trib indian, un bătrân înțelept i-a dezvăluit un secret nepotului său despre lupta interioară pe care o purtăm cu noi înșine de-a lungul întregii vieți.

Este o poveste despre două ființe, una bună și una rea, care se confruntă într-un conflict continuu. Mulți dintre noi am resimțit deja această luptă în viețile noastre.

„În adâncul nostru trăiesc doi lupi,” a început să vorbească bătrânul indian cu o privire plină de înțelepciune. „Unul reprezintă Răutatea, în care se găsesc frica, furia, invidia, supărarea, mândria, lăcomia, egoismul, ticăloșia, trufia, tristețea și sentimentul de vinovăție. Celălalt lup este Bunătatea, aducând cu sine fericirea, pacea, dragostea, speranța, generozitatea, adevărul și credința!”

Poezia acestor cuvinte a trezit curiozitatea copilărească din ochii băiețelului: „Cum sunt doi lupi în interiorul nostru, bunicule?”

Înainte ca nepotul să apuce să pună mai multe întrebări, bătrânul indian a continuat: „Lupta între acești lupi este una veșnică, dar rezultatul îl putem influența noi înșine. Atunci când hrănim lupul Răutății, el devine mai puternic. Însă, dacă hrănim lupul Bunătății, el câștigă lupta.”

Băiețelul era fascinat de acest concept și a întrebat cu entuziasm: „Dar care dintre lupi câștigă, bunicule?”

Bătrânul i-a răspuns zâmbind: „Întotdeauna câștigă lupul pe care îl hrănești!”

Această poveste ne-a făcut să reflectăm, iar acum vă invităm și pe voi să faceți la fel. Gândiți-vă la lupii care locuiesc în interiorul vostru și încercați să hrăniți lupul Bunătății pentru a câștiga lupta interioară.

Intr-o zi, un alt băiețel a mers la bunicul său și l-a întrebat: „Ce este sufletul, bunicule?”

Bunicul, cu răbdare și înțelepciune, i-a oferit o explicație: „Imaginați-vă, dragul meu, că în adâncul sufletului vostru trăiesc doi lupi. Unul este alb și simbolizează adevărul, dreptatea, dragostea, curajul și onestitatea. Celălalt este negru și se hrănește cu minciuna, frica, ura, cruzimea și hoția.”

Curiozitatea băiețelului a fost stârnită, astfel că a cerut să afle mai multe: „Deci, lupul alb este cel bun, nu-i așa?”

Bunicul a dat din cap aprobator: „Exact. Lupul alb reprezintă toate calitățile noastre bune, precum generozitatea, iubirea, altruismul, jertfelnicia, sinceritatea, corectitudinea, moralitatea, loialitatea, bunătatea, curajul, liniștea interioară și smerenia. Tot ceea ce este frumos și bun în noi.”

Băiatul a continuat să întrebe despre lupul negru: „Dar lupul negru?”

Cu un ton plin de înțelepciune, bunicul a răspuns: „Lupul negru reprezintă tot ceea ce este rău în noi: ura, invidia, lăcomia, frica, minciuna, trădarea, egoismul, zgârcenia, aroganța și răutatea. Acești doi lupi se luptă în permanență în interiorul nostru.”

Nepotul a vrut să știe cine câștigă această bătălie interioară: „Și cine câștigă, bunicule?”

Bunicul și-a îndreptat privirea către băiețel și a răspuns: „Depinde de lupul pe care îl hrănești! Alegerea îți aparține.”

Această poveste simplă ne amintește că suntem responsabili de alegerile noastre interioare și de felul în care hrănim bunătatea și răutatea în noi. Prin hrănirea lupului bun, putem câștiga bătălia interioară și putem atinge o stare de echilibru și armonie. La fel cum ne hrănim corpul cu alimente sănătoase, trebuie să hrănim și sufletul cu gânduri și acțiuni bune.