Fiecare Crăciun aduce bucurie și magie, dar și acele arome familiare care ne trezesc amintiri dragi. În acest an, pe masa ta de Crăciun, nu trebuie să lipsească această prăjitură clasică. Făcută după o rețetă veche și autentică, transmisă din generație în generație, acest desert va cuceri invitații și le va aduce amintiri frumoase.

Prăjitura cu gustul copilăriei

Această prăjitură are toate aromele copilăriei. Cu siguranță o știi sub diferite nume, dar rețeta este aceeași. De multe ori, bunicile făceau această prăjitură delicioasă și păstrau rețeta ca pe un secret prețios, pe care-l împărtășeau cu drag cu cei dragi.

Prăjitura nu este doar delicioasă, ci arată și minunat. Cu fiecare felie, vei umple casa cu arome senzaționale care vor stârni apetitul tuturor. Dacă nu ai încercat-o până acum, acest Crăciun este momentul perfect să o prepari și să o serviți cu mândrie la masa festivă.

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

 • 50 g făină
 • 200 ml lapte
 • 250 g unt
 • 7 ouă
 • 75 g mac
 • 100 ml cafea
 • 75 g nucă de cocos
 • 200 g zahăr
 • 1 plic de zahăr vanilat
 • 200 g pișcoturi
 • 1 pachet de cacao

Cum să faci cea mai populară prăjitură de sărbători

După ce ai adunat toate ingredientele, începe să prepari prăjitura. Bate albușurile spumă tare și adaugă treptat 100 g de zahăr, continuând să mixezi până când albușurile formează o bezea groasă și lucioasă.

Apoi, adaugă macul și nucă de cocos și presară două linguri de făină. Amestecă ușor pentru a nu scoate tot aerul din compoziție.

Toarnă compoziția rezultată într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și introdu tava în cuptorul preîncălzit. Coace prăjitura la foc mic până când devine ușor rumenă și când introduceți o scobitoare în mijlocul prăjiturii, aceasta iese curată.

Pentru cremă, amestecă gălbenușurile cu zahărul rămas, restul de făină, laptele și zahărul vanilat într-un vas potrivit. Amestecă bine cu un tel și pune vasul pe baia de aburi (un vas cu apă care fierbe, peste care pui vasul cu cremă, astfel încât apa să nu atingă fundul vasului).

Continuă să amesteci până când crema se îngroașă, apoi las-o să se răcească timp de 10-15 minute, astfel încât să fie încă călduță. Apoi, adaugă untul treptat, amestecându-l în colțul vasului și încorporându-l în cremă.

Așează blatul pe platoul pe care vei servi prăjitura și pune jumătate din cremă. Apoi aranjează pișcoturile înmuiate în cafea unul lângă altul. Adaugă și restul de cremă deasupra pișcoturilor.

Pentru glazură, fierbe zahărul, laptele, cacao și margarina într-o crăticioară până când compoziția dă în clocot și se îngroașă. După ce glazura s-a răcit puțin, toarn-o peste prăjitură și presară fulgi de nucă de cocos deasupra.

Lasă prăjitura la frigider câteva ore, pentru a se îmbiba și a se fixa aromele. Apoi o poți servi cu încredere, bucurându-te de gustul autentic al acestui desert clasic.

Astfel, această prăjitură este nelipsită de pe mesele festive de Crăciun. Cu gustul său minunat și aromele sale îmbietoare, va cuceri inimile tuturor invitaților. Fă-o în această perioadă specială și adu acel strop de magie și tradiție în Casa de Crăciun.