Lista de ingrediente:
Brânză de vaci – 700 g
Unt – 100 g
Oua – 3 buc.
Zahăr – 150 g
Sare – 1 masura
Lapte – 100 ml
Gris – 150 g
Stafide – 80 g
Cum se prepara:
Înainte de a adăuga stafidele în aluat, acesta trebuie înmuiate . Puneti stafidele într-un recipient adânc. Umpleți-l cu apă călduță. Lăsați 10 minute și apoi scurgeți apa. Stafidele înmuiate pot fi adăugate in brânza de vaci.
-
- Într-un castron adânc, amestecați brânză de vaci 9% grăsime cu unt. Se amestecă cu un blender până la omogenizare.
2. Într-un alt castron, amestecați ouăle, zahărul și sarea. Bateți totul cu un mixer până la o masă pufoasă. Apoi adăugați amestecul de caș și laptele.
3. Adăugați ușor grisul, amestecând totul cu un mixer. Adăugați stafidele și amestecați bine. Turnați aluatul într-o tavă de copt tapetată cu pergament, care trebuie mai întâi unsă cu unt. Se lasa la temperatura camerei timp de 10 minute.
4.Se da la cuptor pentru 40-50 de minute la 180 de grade.