Lista de ingrediente:

Brânză de vaci – 700 g
Unt – 100 g
Oua – 3 buc.
Zahăr – 150 g
Sare – 1 masura
Lapte – 100 ml
Gris – 150 g
Stafide – 80 g

Cum se prepara:

Înainte de a adăuga stafidele în aluat, acesta trebuie înmuiate . Puneti stafidele într-un recipient adânc. Umpleți-l cu apă călduță. Lăsați 10 minute și apoi scurgeți apa. Stafidele înmuiate pot fi adăugate in brânza de vaci.

    1. Într-un castron adânc, amestecați brânză de vaci 9% grăsime cu unt. Se amestecă cu un blender până la omogenizare.caserolă cu brânză de vaci

 

2. Într-un alt castron, amestecați ouăle, zahărul și sarea. Bateți totul cu un mixer până la o masă pufoasă. Apoi adăugați amestecul de caș și laptele.  caserolă cu brânză de vaci

3. Adăugați ușor grisul, amestecând totul cu un mixer. Adăugați stafidele și amestecați bine. Turnați aluatul într-o tavă de copt tapetată cu pergament, care trebuie mai întâi unsă cu unt. Se lasa la temperatura camerei timp de 10 minute.caserolă cu brânză de vaci

4.Se da la cuptor pentru 40-50 de minute la 180 de grade.caserolă cu brânză de vaci

Prajitura va iesi foarte dulce, așa că o poți mânca așa simpla sau cu adaos de smântână.
Pofta buna!
Sursa: https://sovkusom.ru/recept/zapekanka-iz-tvoroga-s-izyumom/