Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Prăjitura sănătoasă pentru zilele de post

Vrei să încerci o prăjitură de post delicioasă și sănătoasă? Prăjitura cu bulion și cremă de griș este alegerea perfectă! Cu o textură fină și un gust dulce, acest desert te va încânta cu siguranță. Așa că haide să vedem cum o putem prepara împreună!

Ingrediente pentru foi:

  • 300 g zahăr
  • 400 ml ulei
  • 4 linguri bulion (100g)
  • o lingură amoniac stins (7g)
  • 2 ouă
  • 2 linguri smântână
  • 900 g făină

Cum se prepara:

Pentru a pregăti foile prăjiturii, vom amesteca toate ingredientele într-un vas și le vom mixa până când acestea devin omogene. Treptat, adăugăm făina și frământăm un aluat moale.

Lăsăm coca să se odihnească câteva minute, iar dacă avem timp, o putem frământa dimineața și o putem lăsa la frigider câteva ore.

Împărțim aluatul în 4 părți egale și întindem foile, care vor fi coapte pe rând într-o tavă, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 12 minute.

Ingrediente pentru cremă:

  • 1 l lapte
  • 8 linguri rase griș (90g)
  • 250 g zahăr pudră
  • 200 g unt moale
  • esență vanilie după gust
  • 500 g magiun (gem de prune)
  • 100 g nuci prăjite (opțional)

Cum se prepara:

Pentru a pregăti crema, vom fierbe laptele și vom adăuga treptat grișul, amestecând încontinuu până când se îngroașă. Lăsăm crema să se răcească.

Într-un alt vas, mixăm untul cu zahărul pudră, apoi adăugăm treptat crema rece și mixăm ușor. Pentru un plus de aromă, adăugăm esență de vanilie după gust.

Se unge prima foaie cu jumătate din cremă, apoi se amestecă gemul de prune cu nucile prăjite și se unge a doua foaie.

Acoperim cu a treia foaie, iar deasupra distribuim restul de cremă și acoperim cu ultima foaie. Prăjitura se lasă la temperatura camerei până se înmoaie foile, iar apoi o putem păstra la frigider.

Gustul delicios al prăjiturii cu bulion și cremă de griș este completat de faptul că este potrivită pentru zilele de post.

Astfel, vei putea savura un desert delicios chiar și atunci când ții post. Nu-i așa că sună bine?