Ingrediente necesare:

Petru Aluat:

-220 grame faina
-150 grame zahar
-30 mililitri lapte
-10 grame de praf de copt
-8 grame de zahar vanilat
-6 oua

Pentru Crema:

-2 oua
-120 mililitri de lapte
-140 grame zahar
-8 grame de zahar vanilat
-1 lingura cacao
-1 lingura faina
-180 grame unt

Pentru Sirop:

-100 mililitri apa
-1 lingura zahar

Pentru Glazura:

-150 grame ciocolata neagra
-4 linguri ulei
-50 grame alune

Cum se prepara:

Pregatim o tava de 28 x 36 cm.

Prepararea aluatului.

Bateti ouale, zaharul si zaharul vanilat cu un blender timp de 7-10 minute la viteza mare.

Adaugati laptele si amestecati cu un blender la viteza mica.

Adaugati faina si praful de copt si se amesteca cu o spatula.

Asezati aluatul pe o foaie de copt tapetata cu hartie de copt si intindeti uniform.

Se baga la copt timp de 25 de minute la temperatura de 180 de grade.

Verificarea se poate face cu o scobitoare, iar cand este gata lasati-l sa se raceasca complet.

Taiati-l in doua parti egale.

Prepararea cremei.

Intr-o cratita, puneti ouale, zaharul, zaharul vanilat si amestecati pana la omogenizare.

Apoi adaugati laptele usor si amestecati bine pana se ingroasa.

Cand s-a ingrosat, luati crema de pe foc si amestecati constant.

Apoi acoperiti cu folie alimentara si lasati sa se raceasca.

Se amesteca untul moale cu un blender, timp de aproximativ 4-5 minute, pana devine pufos.

Se amesteca budinca gatita si se amesteca pana se omogenizeaza, dupa care adaugati cacaoa si amestecati.

Prepararea siropului.

Punam la incalzit intr-o cratita, iar cand s-a infierbantat adaugam zaharul, amestecam si lasam sa se raceasca.

Asamblarea prajiturii:

Puneti prima parte de blat pe o farfurie.

Aplicati sirop, jumatate din crema pregatita si arahide zdrobite.

Puneti a doua bucata de aluat, sirop si restul de crema pe ea.

Puneti desertul la frigider pentru 30 de minute.

Topiti ciocolata si adaugati uleiul.

Puneti alunele in glazura si amestecati.

Se toarna glazura peste desert si se baga la frigider timp de 2-3 ore.