Ingrediente:

Pentru baza:

-2 oua
-80 grame faina de grau
-1/2 plic praf de copt
-80 grame zahar pudra
-20 grame pudra de cacao

Pentru crema:
-500 grame branza de vaci semi-degresata
-200 grame frisca
-150 grame smantana
-10 grame gelatina
-50 mililitri apa
-200 grame zahar pudra
-sucul de la o jumatate de lamaie

-coaja rasa de la 1 lamaie

Pentru decor:

-100 grame ciocolata neagra

Mod de preparare:

1. Mixeaza ouale cu zaharul, praful de copt, cacaoa si faina. Omogenizeaza bine.
2. Unge cu putin unt o tava, apoi presara putina faina de grau in ea.
3. Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.
4. Pune compozitia obtinuta in tava si bag-o in cuptor pentru circa 15 minute. Transfera apoi blatul pe un gratar, ca sa se raceasca.
5. Amesteca bine branza cu zaharul pudra, frisca, coaja si sucul de lamaie si smantana.
6. Pune gelatina la hidratat, apoi transfera bolul in cuptorul cu microunde.
7. Dupa ce s-a topit, pune gelatina peste mixul cu branza. Omogenizeaza.
8. Pune blatul intr-un platou adanc. Daca e necesar, strecoara intre blat si platou o coala de hartie, astfel incat sa nu curga crema de pe el.
9. Intinde uniform crema pe blat.
10. Topeste ciocolata la bain-marie, apoi decoreaza prajitura cu ea. Bag-o in frigider pana in momentul servirii.

Sursa: bzi.ro