Lista de ingrediiente:

2 căni de făină de grâu
60 g (6 linguri) de zahăr pudră
1 lingura de zahar vanilat
1 lingurita de praf de copt
250 g unt*
4 gălbenușuri

Fructe

Aprox 350 grame prune

Pentru bezea:

4 albusuri
1 vârf de cuțit de sare
1 cană de zahăr
2 lingurițe de amidon

Cum se prepara:

Prepararea blatului

Se amestecă făina cu zahărul pudră, zahărul vanilat, praful de copt și adaugam untul rece taiat in cubulete mici. Framantam aluatul bine iar la final adaugam galbenusurile si framantam pana obtinem un aluat uniform.

Formează o bilă, presar-o cu făină dacă este necesar, și pune-o la frigider.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C. Ungeți cu unt o tavă de copt de 21 cm x 28 cm sau o formă de tort de 27 cm și tapetați-o cu hârtie de copt.

Întindeți jumătate din aluat presarand cu făină și asezati-l pe fundul tavii.

Spălați prunele , îndepărtați sâmburii și tăiați-le în sferturi, așezați-le cu partea tăiată în sus pe fundul prăjiturii.

Bezeaua:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare pana se intaresc, apoi, batand tot timpul, adaugam usor zaharul. Când am terminat de adaugat zahărul, bateți spuma aproximativ 2 – 3 minute până se dizolvă tot zahărul. La sfarsit adaugam amidonul si amestecam.

Întindem bezeaua peste prune și presărați aluatul rămas dat prin răzătoarea cu ochiuri mari.

Se da la cuptor si se coace aproximativ 35 de minute.

Dupa acest timp, scoateți-o din cuptor și presaraticu zahăr pudră.

Pofta buna se aveti!

Sursa: https://www.kwestiasmaku.com/przepis/ciasto-kruche-ze-sliwkami-i-beza?fbclid=IwAR1tYmmTuDMN4lkd2zjQfc26Kkxn257-urqQ7z_HJqCPh1VBa21Dqd5Bae0