Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Ingrediente pentru foi

  • 15 linguri ulei
  • 5 lingurite de bulion
  • 7 linguri zahăr
  • 450 gr făină
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • un vârf de cuţit sare
  • o fiolă esenţă de rom

Ingrediente pentru cremă

  • 1 litru apă
  • 200 gr gris
  • 250 gr margarină
  • 10 linguri de zahăr (după gust)
  • 100 gr nucă de cocos
  • coaja de la o lămâie

Mod de preparare

Prepararea aluatului

  1. Într-un bol, amestecați uleiul cu zahărul și sarea până se topește zahărul.
  2. Adăugați treptat bulionul și esența de rom în compoziție.
  3. Amestecați făina cu bicarbonatul și adăugați-o treptat în bol.
  4. Continuați să amestecați până obțineți un aluat elastic și nelipicios.
  5. Dacă considerați că mai este nevoie de făină, puteți adăuga puțină în plus.
  6. Dați aluatul la rece pentru aproximativ 30 de minute.

Prepararea foilor

  1. Împărțiți aluatul în trei bile egale și întindeți fiecare bilă într-o foaie subțire.
  2. Coaceți fiecare foaie pe dosul unei tavi unse cu ulei și tapetate cu făină.
  3. Coaceți foile în cuptorul preîncălzit la 180˚C timp de aproximativ 10-15 minute.
  4. Lăsați foile să se răcească după ce s-au copt.

Prepararea cremei

  1. Puneți apa, coaja de lămâie și zahărul într-o oală și aduceți la fiert.
  2. Când începe să fiarbă, adăugați grisul în ploaie și amestecați continuu până se îngroașă.
  3. După ce s-a îngroșat, luați oala de pe foc și incorporați margarina, zeama de lămâie și nuca de cocos. Mixați timp de 2-3 minute.

Asamblarea prăjiturii

  1. Puneți prima foaie și jumătate din cantitatea de cremă de gris.
  2. Adăugați a doua foaie și restul de cremă de gris.
  3. Acoperiți cu a treia foaie.
  4. Lăsați prăjitura la rece timp de 2-3 ore sau de la seară până dimineața.
  5. Pudrați prăjitura cu zahăr vanilat și taiați-o în bucăți după gust.

Acum poți încerca și tu această prăjitură delicioasă de Post!