Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Ingrediente:

  • 500 g brânză de vaci
  • 450 g smântână
  • 100 g unt, la temperatura camerei
  • 8 ouă
  • 7 linguri de făină
  • 7 linguri de zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • Opcional: stafide, fructe, nuci
  • Unt pentru uns forma
  • Dulceață de caise pentru servit
  • Zahăr pudră

Instrucțiuni:

Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Într-un vas, pune ingredientele în ordinea menționată mai sus și amestecă-le bine până obții o compoziție spumoasă.

Toarnă compoziția într-o tavă cu pereți înalți, tapetată cu unt (fără făină). Pentru a asigura o distribuție uniformă a aluatului și pentru a elimina aerul din el, lovește ușor tava de masă de câteva ori.

Introdu tava în cuptorul preîncălzit și coace prăjitura timp de aproximativ 25 – 30 de minute.

Pe parcursul coacerii, prăjitura va crește foarte mult, dar odată ce o scoți din cuptor, se va lăsa.

Poți servi prăjitura fie fierbinte, fie rece. Pentru a adăuga o notă dulce și aromată, poți însoți prăjitura cu dulceață de caise și puțin zahăr pudră deasupra.