Nota: Dimendiune tava: 24×28 cm

Lista de ingrediente:

-200 g de unt moale
-160 g zahăr
-5 oua (la temperatura camerei)
-200 g faina de grau
-40 g făină de cartofi sau amidon
-1 linguriță plină de praf de copt
-aproximativ 250 g de căpșuni (sau orice alt fruct)
-zahar pudra pentru presarat deasupra

Cum se prepara:

1. Amestecați untul moale cu zahărul până obtinem o compozitie ușoară. Apoi (amestecând) se adaugă câte 1 ou. Compozitia se poate încurca în acest moment, dar nu vă faceți griji. Reduceți viteza mixerului la minim și adăugați treptat făina cernută cu praf de copt. Se amestecă doar până când se obține o consistență uniformă.

2. Puneti aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se aranjează căpșunile, tăiate în jumătate, destul de dens. Se baga tava in cuptorul preincalzit la 175 de grade si se coace aproximativ 45 de minute . Inainte de servire se presara cu zahar pudra

Pofta buna sa aveti!