Bine ai venit sau revenit pe IndemnulInimii, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.
Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Nota: Dimensiune Formă pentru tort 22 – 24 cm.
Paharul are 250 ml

Lista de ingrediente:

Blatul de pandispan:

făină de grâu: 3/4 cană
oua: 4 buc.
Zahar vanilat: 3 linguri
suc de lamaie: 1 lingura

Crema de cappuccino:

smântână cu grasime 30%: 500 grame
Cafea cappuccino cu vanilie: 50 grame
zahăr pudră după gust
ciocolată neagră : 30 grame

Cum se prepara

Tapetați fundul tavii cu hârtie de copt.

Separați gălbenușurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu putina sare pana se intaresc. Adăugați treptat zahărul și amestecați până se dizolvă. Se adauga apoi cate un galbenus pe rand si se amesteca foarte usor cu un tel pana se omogenizeaza perfect. Se adaugă sucul de lămâie și făina de asemenea în reprize și se amestecă ușor.

Dacă nu ai experiență în coacerea unui pandișpan sau nu ai încredere în cuptorul tău, poți adăuga o linguriță plată de praf de copt. Cu toate acestea, un pandișpan bine pregătit nu vă va face nici-o surpriză la coacere.
Pune aluatul într-o formă și coace-l la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.
Scoateți pandișpanul din cuptor, după câteva minute, folosiți un cuțit pentru a despărți pandișpanul de margine si scoate-l din tava.

Când pandișpanul s-a răcit, tăiați-l în două jumatati.

Crema de Cappuccino

Bateți smântâna până se întărește. Când încep să se formeze modelele, adăugați treptat cappuccino și amestecați ușor. Când masa este ușor colorată, este semn că cafeaua s-a incorporat. Adăugați zahăr pudră dacă este necesar și amestecați din nou.

Puneți un pandișpan pe farfuria de pe care veți servi prăjitura. Puneți jumătate din crema de cappuccino pregătită pe pandișpan. Intindeti bine și acoperiți cu al doilea blat.

Întindeți restul cremei pe deasupra și pe părțile laterale ale tortului.

Se tapeteaza bine si se presara cu ciocolata rasa. Puneți prăjitura cappuccino la frigider pentru a se lăsa să se întărească.

Cat despre inmuierea blatului, o consideram de prisos in acest caz. Aluatul uscat adună umiditatea din cremă.

Pofta buna sa aveti!

Sursa:https://kuchnianawypasie.pl/ciasto-cappuccino-na-biszkopcie/