Ingrediente
Oua – 3 buc.
Zahăr – 180 grame
zahăr vanilat – 10 grame
Lămâie – jumatate de lamaie
Chefir – 250 ml
Făină de grâu – 250 g
Praf de copt – 8 grame
Sare – 1 masura
Mere – 3 buc.
Unt – 50 grame
Zahăr pudră
Cum se prepara
-
-
- Bateți ouăle cu zahărul și vanilat. Coaja de la lămâie o dam prin razatoare și o adaugam la amestecul de ouă. Se toarnă chefirul, se adaugă sarea și se amestecă.
-
-
- Adăugați treptat făina, cernută cu praf de copt, în masa lichidă. Amestecați cu un tel până obțineți un aluat gros.
- Scoateți miezul din mere. Tăiați două dintre ele cubulețe și stropiți-le cu suc de lămâie. (lasepareu.ro) Adăugați merele în aluat. Ungeți forma rotundă cu unt și întindeți aluatul.
-
- Tăiați merele rămasa în felii subțiri și adaugati-le în aluat cu coaja în sus. Topiți untul și turnați-l peste prăjitură. (lasepareu.ro)
-
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Coaceți plăcinta timp de 40 de minute. Verificați daca este gata cu ajutorul unei scobitori . Cand prajitura s-a racit, presarati-o cu zahar pudra.
Placinta cu mere este frageda si usor umeda in interior. Amintește oarecum de Charlotte, dar arată mai apetisant.
Pofta buna sa aveti!