Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Lista de ingrediente:

Ingrediente pt blat:

-2 plicuri de zahăr vanilat
-100 ml. ulei vegetal
-120 gr făină
-1 plic de praf de copt
-70 gr de griș
-250 gr zahăr
-150 ml. lapte
-8 ouă
-100 grame unt cu 80% grăsime

-1 praf de sare
-55 gr de cacao

Ingrediente pt crema de marscarpone și caramel:


-1 lingură de extract de vanilie
-400 de grame (1 cutie) de cremă caramel din lapte condensat
-250 de grame de smântână pentru frișcă
-250 de grame de brânză mascarpone

Ingrediente pentru decor (opțional):
-150 de grame de ciocolată cu 75% cacao

Cum se prepara:

Pentru a face această prăjitură delicioasă, urmați următorii pași:

  • Încălziți cuptorul la 175 de grade Celsius și pregătiți două tăvi de dimensiuni potrivite, acoperindu-le cu hârtie de copt.
  • Separați ouăle și puneți gălbenușurile și albușurile în două castroane separate. Adăugați sarea, zahărul vanilat și jumătate din cantitatea totală de zahăr peste gălbenușuri și mixați până se obține o cremă deschisă la culoare și densă. Încorporați uleiul și untul topit, amestecând bine.
  • Cerneți făina, praful de copt și cacaoa peste crema de gălbenușuri și omogenizați. Adăugați grișul și laptele și amestecați la viteză mică cu un mixer.
  • Bateți albușurile spumă tare și adăugați restul de zahăr în două sau trei tranșe, continuând să bateti până când zahărul se dizolvă complet și se formează o bezea fermă.
  • Amestecați treptat compoziția de cacao cu o treime din bezeaua de albușuri și apoi adăugați totul peste restul de bezea, amestecând cu mișcări delicate de jos în sus.
  • Împărțiți compoziția în mod egal în cele două tăvi și coaceți timp de 12-13 minute la 175 de grade Celsius. După ce s-au copt, lăsați-le să se răcească.
  • Între timp, omogenizați brânza mascarpone cu crema caramel din lapte condensat. Într-un alt vas, bateți smântâna pentru frișcă până se întărește bine. Adăugați treptat smântâna la amestecul de mascarpone și caramel, amestecând ușor până se obține o cremă aerată.
  • Îndepărtați hârtia de copt de pe blaturi și tăiați fiecare blat în două. Puneți o foaie de blat pe un platou și acoperiți cu un sfert din crema de mascarpone și caramel. Repetați cu celelalte foi de blat și crema, până când aveți 4 straturi.
  • Acoperiți ultimul strat de blat cu restul de cremă și decorați după preferințe. Lăsați prăjitura la frigider peste noapte pentru a se întări și a dezvolta aromele.