Prajitura Nasa

Pofta de dulce poate fi greu de rezistat. Mai ales atunci când vine vorba de prăjituri făcute în casă. Și, deși poate ai auzit de multe rețete, cu siguranță nu ai încercat prăjitura Nașa.

Da, ai auzit bine! Această prăjitură, numită și prăjitura Rumba, este o combinație incredibilă de arome care vor transforma cerul gurii într-un curcubeu delicios!

Această rețetă minunată ne-a fost oferită de doamna Ana David de la Picior de Munte și suntem încântați să îți prezentăm pas cu pas cum să prepari această prăjitură extraordinară.

Ingrediente și pași

Blatul:

  • 12 albușuri
  • 1 ½ cană de zahăr (375 g)
  • 1 ½ cană de făină (masor cu aceeași cană)
  • 1 praf de copt
  • 1 bol cu miez de nucă (200 g)
  • 2 foi de napolitană (pachet mare)
  1. Începi cu a coace miezul de nucă în cuptor, după care îl zdrobești ușor.
  2. Mixezi albușurile până obții o spumă consistentă, adaugi zahărul și continui să mixezi până obții o bezea groasă și lucioasă care nu se scurge de pe paletele mixerului.
  3. Adaugi miezul de nucă sfărâmat, făina amestecată cu praful de copt și amesteci ușor cu o lingură de lemn până se încorporează uniform.
  4. Torni compoziția într-o tavă pregătită în prealabil. Nu contează exact dimensiunile tăvii, dar este bine să aibă aproximativ 34/23 cm în interior.
  5. Nivelezi ușor suprafața pentru a evita eliminarea aerului din albușuri și introduci tava în cuptorul deja încălzit.

Crema:

  • 12 gălbenușuri
  • 1 ½ cană de zahăr (375 g)
  • 5 linguri de apă
  • 3 sau 4 pliculețe de zahăr vanilat
  • 1 ½ pachet de margarină

Începi prin a pune gălbenușurile în vasul în care vei pregăti crema. Mixezi gălbenușurile cu zahărul până obții o compoziție moale și cremoasă. Adaugi apă, amesteci puțin și pui vasul pe baia de aburi continuând să amesteci cu un tel până obții o cremă pufoasă.

Adaugi zahărul vanilat, amesteci și lași crema să se răcească aproape complet. Apoi, adaugi și margarina moale, la temperatura camerei, și continui să amesteci până obții o compoziție omogenă.

Asamblarea prăjiturii:

  1. Așezi o foaie de napolitană pe un fund de tăviță.
  2. Adaugi un strat generos de cremă.
  3. Așezi blatul cu nucă și presezi ușor pentru a fixa stratul de cremă.
  4. Adaugi un alt strat de cremă.
  5. Finalizezi prăjitura cu cea de-a doua foaie de napolitană.

După ce ai asamblat prăjitura, o ții la frigider timp de aproximativ 2 ore, astfel încât să se răcească și să se întărească aromele delicioase.

Atenție! Este important să pui mai puțină cremă pe foaia de bază, deoarece blatul cu nucă este mai greu.

Așadar, prăjitura Nașa este gata de savurat! Te asigurăm că vei descoperi o explozie de arome și o combinație unică de texturi care te vor răsfăța și îți vor satisface pofta de dulce. În plus, dacă ai pofta de mai multe rețete delicioase, nu uita să ne urmărești pe Facebook pentru cele mai noi și gustoase rețete!