Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.
Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Ingrediente necesare pentru blatul cu nucă de cocos:

  • 5 albușuri
  • O lingură de praf de sare
  • 5 linguri de zahăr
  • 100 de grame de nucă de cocos
  • 4 linguri de făină

Ingrediente pentru blatul cu cacao:

  • 4 ouă
  • O lingură de praf de sare
  • 4 linguri de zahăr
  • 2 linguri de făină
  • 2 linguri de cacao
  • Jumătate de pachet de praf de copt

Ingrediente pentru crema de vanilie:

  • 5 gălbenușuri
  • 100 de grame de zahăr
  • 4 linguri de făină
  • 500 ml de lapte
  • Esență de vanilie
  • 200 grame de unt la temperatura camerei

Pentru glazura de ciocolată:

  • 150 grame de ciocolată cu lapte
  • 50 de grame de unt
  • 3 linguri de lapte

Mod de preparare:

Începeți cu prepararea blatului de nucă de cocos. Mixați albușurile cu sarea, apoi adăugați zahărul și continuați să mixați. Incorporați nuca de cocos și făina, și puneți compoziția într-o formă de copt cu dimensiunile de 28×28 cm.

Preîncălziți cuptorul și pregătiți blatul de cacao. Mixați albușurile cu sarea, adăugați zahărul și gălbenușurile pe rând. La final, incorporați făina amestecată cu cacaua și praful de copt. Puneți acest blat peste blatul de nucă de cocos și coaceți totul la 170 de grade pentru aproximativ 20 de minute.

Pregătiți crema amestecând gălbenușurile cu zahărul, făina și câteva linguri de lapte. Restul laptelui îl puneți la fiert, iar când începe să clocotească, adăugați amestecul de gălbenușuri. Amestecați pe foc mic până se îngroașă, adăugați esența de vanilie și lăsați să se răcească. Când e rece, mixați bine crema adăugând untul, lingură cu lingură.

Puteți acum să adăugați crema peste blatul de cacao și să lăsați prăjitura la frigider pentru o oră.

Pentru glazură, topiți la cuptorul cu microunde ciocolata, untul și laptele. Lăsați glazura să se răcească, apoi adăugați-o peste crema de vanilie. Păstrați prăjitura la frigider până când glazura se întărește.

În final, tăiați prăjitura cu un cuțit subțire și este gata de servit. Poftă bună!