Prajitura pufoasa cu gem

Dacฤƒ sunteศ›i รฎn cฤƒutarea unui desert simplu ศ™i gustos, aceastฤƒ prฤƒjiturฤƒ pufoasฤƒ cu gem este alegerea idealฤƒ. Este uศ™or de preparat, folosind doar cรขteva ingrediente la รฎndemรขnฤƒ, ศ™i garanteazฤƒ sฤƒ satisfacฤƒ orice poftฤƒ de dulce.

Ingrediente Necesare

6 oua
10 linguri de zahar
12 linguri de faina
8 linguri de ulei
10 linguri de lapte
1 plic de praf de copt (aprox. 1 lingurita)
2 linguri de esenta de vanilie
6 linguri de gem (de capsuni, caise sau prune, dupa preferinta)
Zahar pudra pentru decor

Prepararea Prฤƒjiturii

รŽncepeศ›i prin a bate ouฤƒle cu zahฤƒrul รฎntr-un bol mare pรขnฤƒ cรขnd compoziศ›ia devine spumoasฤƒ ศ™i capฤƒtฤƒ o culoare deschisฤƒ. Adฤƒugaศ›i pe rรขnd uleiul, laptele ศ™i esenศ›a de vanilie, amestecรขnd bine dupฤƒ fiecare ingredient.

Cerneศ›i fฤƒina รฎmpreunฤƒ cu praful de copt ศ™i รฎncorporaศ›i-le treptat รฎn compoziศ›ie, amestecรขnd uศ™or cu o spatulฤƒ sau un tel, pentru a obศ›ine un aluat uniform. Pregฤƒtiศ›i o tavฤƒ de aproximativ 20×30 cm, cฤƒptuศ™itฤƒ cu hรขrtie de copt, ศ™i turnaศ›i aluatul, nivelรขndu-l puศ›in.

Cu ajutorul unei linguri, distribuiศ›i gemul deasupra aluatului, trasรขnd linii sau puncte mici. Dacฤƒ doriศ›i sฤƒ creaศ›i un efect marmorat, folosiศ›i o scobitoare pentru a รฎntinde uศ™or gemul prin aluat.

Preรฎncฤƒlziศ›i cuptorul la 180ยฐC ศ™i coaceศ›i prฤƒjitura pentru 30-35 de minute sau pรขnฤƒ trece testul scobitorii. Dupฤƒ ce s-a rฤƒcit complet, presฤƒraศ›i zahฤƒr pudrฤƒ deasupra pentru un plus de savoare ศ™i un aspect plฤƒcut.

Sugestii Utile

Puteศ›i utiliza orice tip de gem, dar cele mai dense sunt preferate ca sฤƒ nu se scufunde รฎn aluat. Pentru o notฤƒ de prospeศ›ime adฤƒugatฤƒ, รฎncercaศ›i coaja rasฤƒ de lฤƒmรขie sau portocalฤƒ. Aceastฤƒ prฤƒjiturฤƒ se serveศ™te simplฤƒ sau alฤƒturi de o ceaศ™cฤƒ de ceai sau cafea.

Sperฤƒm cฤƒ veศ›i savura aceastฤƒ delicioasฤƒ prฤƒjiturฤƒ pufoasฤƒ cu gem. Vฤƒ รฎncurajฤƒm sฤƒ vฤƒ รฎmpฤƒrtฤƒศ™iศ›i experienศ›ele ศ™i sฤƒ lฤƒsaศ›i comentarii despre cum a ieศ™it prฤƒjitura dumneavoastrฤƒ!