Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Dacă te afli în intervalul de vârstă 45 – 65 de ani și ești ca mine, trebuie sa fii mereu atent la orice schimbare în corpul tău. Este important să fii vigilent și să iei măsuri dacă observi ceva neobișnuit.

Așa că, imaginați-vă surpriza mea când am descoperit o grămadă de puncte roșii pe umărul meu într-o dimineață. Desigur, ca orice persoană responsabilă, m-am întors la internet pentru răspunsuri.

Punctele roșii de pe piele sunt destul de comune și pot avea diverse cauze. În cazul în care te afli într-o situație similară, am compilat mai jos o listă cu unele cauze comune ale punctelor roșii.

Este important să reținem că punctele roșii pot fi de diferite dimensiuni, forme și culori, iar semnificațiile lor pot varia de asemenea. În timp ce unele sunt inofensive, altele ar putea indica afecțiuni medicale subiacente.

Iată câteva cauze comune ale punctelor roșii pe piele:

1.Petesii și Purpura

Acestea sunt puncte roșii mici care apar pe piele din cauza vaselor de sânge sau capilarelor deteriorate. Pot fi cauzate de stres, tuse sau anumite medicamente. Deși sunt de obicei inofensive, uneori pot indica tulburări subiacente ale plachetelor.

2.Angioamele Cireșii

Acestea sunt mici, ridicate, umflături roșii strălucitoare rezultate dintr-o creștere excesivă a vaselor de sânge. Nu vă faceți griji, angioamele cireșii sunt în general inofensive și sunt mai comune pe măsură ce îmbătrânim.

3.Erupție de căldură

Erupția de căldură este o afecțiune simplă și comună care apare atunci când transpirația devine blocată în canalele de transpirație. Poate cauza apariția de puncte roșii mâncărimi pe piele.

4.Reacții alergice

Dacă aveți o reacție alergică la alimente, substanțe, medicamente sau înțepături de insecte, poate duce la înroșire și la o erupție mâncărimi pe piele.

5.Foliculita

Foliculita este o inflamație a foliculilor de păr, cauzată de obicei de infecții bacteriene sau fungice. Poate rezulta în puncte roșii umplute cu puroi pe piele, care pot fi inconfortabile.

6.Celulita

Celulita este o infecție bacteriană a pielii care cauzează înroșire și umflare a pielii. De obicei, se simte călduros la atingere și necesită adesea atenție medicală și tratament cu antibiotice.

7.Impetigo

Impetigo este o infecție bacteriană contagioasă care afectează în principal copiii. Este caracterizată de leziuni roșii care se deschid, curg lichid și mai apoi formează o crustă.

8.Vasculita

Vasculita este o condiție care implică inflamația vaselor de sânge. Poate cauza apariția de puncte roșii pe piele și poate fi asociată cu tulburări autoimune sau infecții.

9.Hemangioamele

Hemangioamele sunt semne de naștere rezultate din creșterea anormală a vaselor de sânge. Deși în general sunt inofensive, uneori poate fi necesară intervenția medicală.

În concluzie, prezența punctelor roșii pe piele nu indică neapărat o afecțiune gravă. Cu toate acestea, este întotdeauna o idee bună să ceri sfat medical dacă:

  • Punctele roșii sunt însoțite de febră, durere sau alte disconforturi.
  • Punctele cresc rapid în dimensiune, număr sau intensitate.
  • Aceste puncte sunt asociate cu alte simptome precum oboseală, slăbiciune sau amețeli.

Amintește-ți, este mai bine să fii precaut decât să-ți pare rău când vine vorba de sănătatea noastră!