Bicarbonatul de sodiu face minuni pentru unghii

Unul dintre primele moduri în care bicarbonatul de sodiu poate ajuta unghiile este prin exfolierea delicată a acestora și a cuticulelor. Pentru a crea un exfoliant simplu, amestecați o linguriță de bicarbonat de sodiu cu puțină apă pentru a forma o pastă.

Apoi, masați ușor unghiile și cuticulele cu această pastă, folosind o periuță moale sau vârful degetului. Acest proces va ajuta la eliminarea celulelor moarte și a impurităților, lăsând unghiile și cuticulele mai curate și mai sănătoase.

Dacă unghiile tale par palide sau decolorate din cauza fumatului, vopsirii frecvente sau altor factori, bicarbonatul de sodiu poate ajuta la redarea strălucirii acestora. Amestecați bicarbonat de sodiu cu puțină apă pentru a forma o pastă și aplicați-o pe unghii.

Lăsați să acționeze timp de câteva minute, apoi clătiți cu apă caldă. Acest proces poate ajuta la îndepărtarea petelor și a decolorărilor superficiale, lăsând unghiile mai strălucitoare și mai sănătoase.

Cele mai bune trucuri pentru îngrijirea unghiilor

Un alt beneficiu al bicarbonatului de sodiu este capacitatea sa de a întări unghiile fragile și subțiri. Pentru a trata această problemă, adăugați câteva linguri de bicarbonat de sodiu într-un bol cu apă caldă.

Lăsați unghiile să stea în această soluție timp de 10-15 minute, apoi uscați-le cu grijă. Repetați acest proces de două sau trei ori pe săptămână, pentru a observa rezultate notabile în ceea ce privește rezistența și sănătatea unghiilor.

Ciuperca unghiilor poate fi o problemă persistentă și inconfortabilă. Cu toate acestea, bicarbonatul de sodiu poate fi un ajutor eficient în tratarea acestei afecțiuni. Amestecați bicarbonat de sodiu cu apă pentru a forma o pastă și aplicați-o direct pe unghiile afectate de ciupercă.

Lăsați să acționeze timp de 10-15 minute înainte de a clăti. Repetați acest tratament de două ori pe zi pentru a ajuta la combaterea acestei probleme.