Ficusul nu este doar o plantă frumoasă care adaugă o notă de prospețime în casa ta, ci are și proprietăți terapeutice uimitoare.

Această planta minunată absoarbe emoțiile negative, ajută la rezolvarea problemelor vitale și curăță atmosfera casei de anxietate și experiențe stresante.

Este recomandată de către mulți medici și ar trebui să fie prezentă în fiecare casă.

Ficusul aduce fericire în casa ta

Există o credință populară care spune că dacă o familie nu are copii și cei doi soți își doresc un copil, în mod sigur trebuie să aibă un ficus în casă.

Se spune că energia pozitivă emisă de ficus aduce fericire și căldură în viața ta.

Ficusul – aducător de noroc și intuiție

Frunzele de ficus nu sunt doar folosite în meditație, ci și în amestecuri destinate dezvoltării intuiției și căutării înțelepciunii.

Acesta poate contribui și la atragerea norocului în casa ta. Dacă ții un ficus în bucătărie, familia ta nu va suferi niciodată de foame.

Tratamente naturiste cu ficus

Ficusul nu este doar o plantă de decor, ci poate fi și un remediu natural eficient pentru diverse afecțiuni.

1. Tratament pentru sistemul respirator

Pentru a trata răceala și tusea, poți prepara o tinctură din frunzele de ficus, alcool și miere.

Aceasta poate fi utilizată și pentru reumatism, artrită și artroză. Sucul obținut din frunzele ficusului este de asemenea benefic în tratarea hemoroizilor.

2. Tratament pentru tractul gastro-intestinal

Pentru a trata afecțiunile tractului gastro-intestinal, poți folosi frunzele proaspete de ficus.

Pisează-le și extrage 50 ml de suc, apoi adaugă 100 ml de alcool în recipient și lasă-l în frigider pentru două zile. În primele trei zile, ia o lingură de tinctură la fiecare două ore, iar apoi redu cantitatea la 5 luări pe zi. În a patra zi, ia o linguriță de tinctură de 3 ori pe zi, după mese.

3. Tratament pentru diaree

Pentru a trata diareea, poți prepara un amestec din 4-5 frunze de ficus și o linguriță de miere.

Pisează frunzele, stoarce sucul și amestecă-l cu miere. Acest amestec se păstrează la frigider. În primele trei zile, ia două linguri la fiecare 2 ore, apoi trei lingurițe de 3 ori pe zi, înainte de mese.

4. Tratament pentru bolile pulmonare

Ficusul poate fi folosit și pentru a trata afecțiunile pulmonare, cum ar fi bronșita, traheita, răceala și tusea. Poți prepara comprese din frunzele de ficus sub formă de infuzie.

Fierbe frunzele în apă timp de câteva minute, apoi aplică puțină miere pe ele și aplică compresa pe piept. Acoperă cu o folie sau cu o bucată de bumbac și fixează cu un bandaj sau un fular. Repetă această procedură până te simți complet vindecat.

5. Tratament pentru durerea de dinți

Ficusul poate fi util și pentru a atenua durerea de dinți. Poți prepara o tinctură din suc de ficus și alcool și o poți aplica pe dinte folosind o compresă de bumbac sau prin picurare direct în cavitatea dintelui cu ajutorul unei pipete.

Ficusul este o plantă minunată care nu doar decorează casa ta, ci are și multiple beneficii pentru sănătatea ta.

Cu proprietățile sale terapeutice și puterea de a crea o atmosferă pozitivă, ficusul aduce echilibru și confort în viața ta. Așa că nu ezita să adaugi un ficus în casa ta și bucură-te de toate beneficiile sale!