Lista de ingrediente:
Blat cacao:
6 ouă
4 linguri făină
3 linguri cacao
6 linguri zahăr
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
Bezea cocos:
4 albușuri
6 linguri zahăr
120 grame cocos
Cremă:
4 gălbenușuri
5 linguri zahăr
40 grame amidon alimentar
300 mililitri lapte
esență de vanilie
200 grame unt (80%)
1 compot ananas
200 mililitri frișcă lichidă
50 grame ciocolată albă pentru decor
Cum se prepara:
Pentru blat, mixăm într-un castron albușurile cu un praf de sare, adăugăm apoi zahărul, gălbenușurile,făina amestecată cu praful de copt și pudra de cacao. Omogenizăm cu o lingură, apoi întindem compoziția în tava cu hârtie de copt. Se lasă la cuptor timp de circa 15 minute la 180 de grade Celsius.
În acest timp, mixăm albușurile spumă, adăugăm zahărul și amestecăm până se topește. Când bezeau este fermă și tare, adăugăm cocosul și omogenizăm cu o spatulă din plastic. Întindem peste blatul aflat la copt și mai coacem încă 10-15 minute, până când se întărește.
Pentru cremă, batem gălbenușurile cu zahărul, iar apoi adăugăm amidonul dizolvat în laptele rece. Se pune totul într-o cratiță pe foc mic până se îngroașă, amestecând continuu ca să nu se lipească. Când s-a făcut ca o budincă, luăm de pe foc și adăugăm esență de vanilie.
Se acoperă cu o folie alimentară și lăsăm să se răcească. Mixăm untul de la temperatura camerei cu câte o lingură din crema răcită și adăugaăm bucățile de ananas tăiate în prealabil. Crema obținută o întindem peste bezeaua de cocos rece, ir apoi mixăm frișca spumă și o întindem peste cremă. Deasupra radem ciocolată albă sau neagră, în funcție de preferințe și se lasă la rece cel puțin două ore.
Poftă bună!
Sursa: https://spynews.ro/beauty-lifestyle/retete/reteta-prajitura-floare-de-colt-cel-mai-renumit-desert-272054.html